Yurt dışı Satışlarında Ödeme Alma Stratejileri | PayTR
Logo Logo

Yurt dışı Satışlarında Ödeme Alma Stratejileri

İçindekiler
22.01.2024 - 3 dk Okuma Süresi

Türkiye’de bulunan e-Ticaret siteleri yurt dışı satışı yaparak müşteri kitlesini genişletebilir. e-İhracat olarak adlandırılan bu yöntem de gelir dövizle elde edildiği için kazanç da artar. Yurt dışı ödeme alma yöntemleri birden farklı şekillerde yapılabilir. Yurt dışına satış yapmaya imkan veren yurt dışı ödeme şekilleri ile ihracat yapanlara vergi muafiyeti ve teşvik gibi avantajlar da bulunuyor. Yurt dışı online alışveriş sayesinde müşteri kitlesi genişler ve daha fazla kazanç elde edilmesi sağlanır.

Küresel Pazarlarda Öne Çıkmak için Temel Ödeme Yöntemleri

e-İhracat ile yurt dışına satış yapan işletmeler siteleri üzerinden yapılan alışverişlerin tahsilatlarını yapabilmek için yurt dışından ödeme alma yöntemlerini sitelerine entegre etmeliler. Küresel ticaret işletmelerin büyümesi için oldukça avantajlı bir durum. Uluslararası ödemeler online ödeme sistemi ile döviz ticareti yapmayı sağlar. Yurt dışı satış işlemlerinde de tıpkı yurt içi yapılan alışverişler gibi müşteri güveni oldukça önemli. İhracat firmaları yurt dışından ödeme alırken kullandığı yöntemler de müşteri güveni ile küresel pazarlarda öne çıkabilirler.

yurtdışı ödemelerinde güvenlik

Kredi Kartı Ödemeleri ve Güvenlik İlkeleri

Yurt dışından ödeme alan işletmeler çoğunlukla kredi ve banka kartı ile ödeme alma yöntemini kullanır. Kredi kartı ödemeleri, e-İhracat firmalarının yapmış oldukları sanal kart ile mümkün olur. Sahtekarlık önleme için ödeme güvenliği yapılması gerekir. Tüketiciler, kişisel bilgilerini ve kart bilgilerini sisteme girdikten sonra ödeme güvencesi almak ister. PCI uyumlu sanal pos ile güvenli bir şekilde ödeme yapılabilir. Kart kabul politikaları da güvenlik ilkeleri arasında bulunur.

e-Cüzdan ve Mobil Ödeme Trendleri

e-İhracat ödeme yöntemlerinden biri de dijital cüzdan. e-Cüzdan olarak bilinen bu yöntemde müşterilere ait bilgiler ve kart bilgileri saklanır. e-Cüzdanlar NFC teknolojisi ile mobil ödeme trendlerinin başında gelir. Dijital cüzdan e-İhracat alışverişlerini kolaylaştıran ve güvenli bir şekilde alışveriş imkanı sunan ödeme sistemleri arasında yer alır. Dijital cüzdan entegrasyonu ile online olarak yurt dışı ödemeleri yapılabilir. e-Cüzdanlar sistemi sayesinde alışveriş yapanlar yalnızca telefon numaralarına gelen kod ile alışverişlerini yapar.

Havale ve EFT Seçenekleri ile Uluslararası İşlemler

Havale EFT seçenekleri yurt dışı ödeme seçenekleri arasında en çok tercih edilen ödeme türleri. Havale, aynı bankalar arasında yapılan para transferi anlamını taşır. Banka transferi yapılabilmesi için ödeme almak isteyen işletmeler ile müşterilerin çalıştığı banka aynı olmalı. EFT ise iki farklı banka arasında yapılan para transferi. Uluslararası banka işlemleri her iki şekilde de yapılabilir. Döviz hesapları ile yapılan para transferlerinde swift kodu bulunur.

Kripto Paraların Rolü ve Gelecekteki Etkileri

Kripto paralar, parasal bir değere sahip olan yüzlerce kod ile yazılmış olan veri bütününe verilen ad. Kripto para tüm dünyada diğer para birimlerinden daha fazla ilgi görür. Dijital ödeme yöntemlerinden biri olan kripto para, kripto ticaret alanında kullanılır. Mal ve hizmet alımında bir ödeme aracı olarak bitcoin ve blockchain gibi yöntemleri de kullanılıyor. Hayata entegre olan bu sistemler akıllı kontratlar ile birer ödeme aracı halini alıyor.

Ödeme yöntemleri arasında en yaygın olan yöntem; havale, eft ve kredi-banka kartı ödemeleri yöntemi.

Ödeme güvenliği, PCI uyumlu sanal pos kullanılarak sağlanır.

Yurt dışı ödeme sistemleri arasında en güvenli olanları tercih ederek müşteri memnuniyeti sağlanabilir.

e-İhracatta dijital ödeme yöntemleri, e-Cüzdan şeklinde yapılan ödeme olarak tercih edilir.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir