Amazon’da En Çok Satılan Ürünler Nedir? Nasıl Bulunur? | PayTR
Logo Logo

Amazon’da En Çok Satılan Ürünler Nedir? Nasıl Bulunur?

İçindekiler
10.10.2022 - 18 dk Okuma Süresi

Türkiye pazarına girişi ile büyük ses getiren ABD merkezli e-ticaret devi Amazon; bahçe ürünlerinden yapı markete, bebekten elektroniğe 12 milyondan fazla ürün çeşidi ile hizmet veriyor. Yüksek Pazar hacmi ve yurtdışına açılmak isteyen e-ticaret girişimcilerine belirli komisyon oranları dahilinde internetten satış yapma imkanı tanıyan Amazon’da başarının yolu en çok satılan ürünleri yakalamaktan geçiyor.

Tüketicilerin dönemsel ve kalıcı trendlerini yakalayabilen e-ticaret girişimcileri yüksek kar marjları elde ederken, 12 milyonu aşkın ürünün arasından sıyrılmak pek de kolay olmuyor. Peki, Amazon’da en çok satılan ürünler hangileri? Telefon mu, aksesuar mı yoksa Pet ürünleri mi? Nasıl bulabilirim? Dünyanın en büyük alışveriş platformu Amazon’da satış yaparken bilmeniz gereken pek çok ipucunu derlediğimiz yazımızda sadece en çok satan ürünleri nasıl bulacağınızı değil, Amazon’da sizi başarıya götürecek stratejilerin neler olduğunu da öğrenerek başarıya ulaşabileceksiniz.

Amazon’da En Çok Hangi Ürünler Satılıyor?

Değişen tüketici ihtiyaçları ve Covid-19 pandemisi gibi sonucunda alışkanlıklarımızı değiştiren bazı küresel gelişmeler, tüketici davranışlarını da beraberinde değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor.  Değişen bu eğilimler kimi zaman dönemsel gerçekleşirken kimi zaman kalıcı olabiliyor. Her yıl güncellenen Amazon çok satan ürün listeleri ise değişen bu ilgiyi göstermesi açısından önemlidir. Ayrıca işini Amazon’a taşımak isteyenler ürünlerinin pazaryerinde popüler olup olmadığını bu veriler aracılığı ile teyit edebilir. İşte bu çerçevede yeniden şekillenen Amazon’da en çok satan ürünleri aşağıda sizler için kategori bazında inceledik:

Kitap

Amazon ilk sektöre giriş yaptığında asıl işi kitap satmaktı. Bugüne gelindiğinde ise kitap satışları küresel markanın içinde sadece bir kategori olarak kaldı. Fakat kitap halen Amazon’da en çok satılan ürün kategorisi olmaya devam ediyor.

Kitap satışı yapmak isteyenler için Amazon bu yönü ile iyi bir Pazar olarak öne çıkıyor. Özellikle toplu alımlarda birim maliyeti düştüğünde kitap satışı ile iyi bir kar marjı yakalayabileceğiniz kesinken!

Oyuncak

Amazon’un tüm dünyada satış rekorları kırdığı bir diğer kategorisi oyuncak olarak istatistiklere yansıyor. Okul dönemlerinde oyun hamurları başta olmak üzere Monopoly oyun kartları, Barbie bebekler ve kutu oyunları satışı Amazon’da hız kazanıyor. Rekabet anlamında da düşük bir ürüne sahipseniz Amazon üzerinden oyuncak ve kutu oyunları satışı ile yüksek cirolar elde edebilirsiniz.

Sağlık ve Bakım

Geride bırakmaya başladığımız Covid-19 pandemisinin etkisi ile sağlık ve bakım ürünleri sadece Amazon’da değil internette en çok satılan ürün grupları başında yer aldı. Son dönemde azalan pandemi etkisi ile bu kategori eski popülerliğinden hızla uzaklaşsa da halen Amazon’da bu grupta ürün satışları oldukça yüksek rakamlarda seyrediyor.

Cerrahi maske, genel temizlik ürünleri, diş fırçası koruma kapları ve tuvalet kağıtları gibi pek çok ürün seçeneği için Amazon iyi bir satış istatistiğine sahip. Sağlık ve bakım kategorisinde ürün satışı yapmak için hangi platformu tercih etmeniz gerektiği konusunda tereddütleriniz varsa Amazon’da bu grubun popüler olduğunu bilmeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Elektronik

Amazon’un elektronik ürün kategorisi, bünyesinde barındırdığı zengin marka seçeneği ile tüm dünyadan yoğun bir talep alıyor. Öyle ki pek çok tüketici elektronik ürün grubu için Amazon’u bir fiyat otoritesi olarak her gün kullanmaya devam ediyor. Pil, kulaklık, kırılmaz cam ve şarj aleti gibi elektronik aksesuarlar yanında powerbank, tartı ve güvenlik kamerası gibi ana ürünler için Amazon iyi bir Pazar oluşturuyor.

Gıda Ürünleri

Türkiye’de ve dünyada artan enflasyonla birlikte son dönemde tüketiciler ağırlıkla temel ihtiyaç ürünlerine yönelim gösteriyor. Amazon bu anlamda gıda ürünleri kategorisi ile çok satan ürünler listesine farklı bir soluk getirmeyi başarıyor.

Çikolata, nescafe ve meyve suyu gibi seçeneklerle birlikte Ayçiçek yağı, makarna, çay ve bakliyat gibi ürünler Amazon’da çok satıyor. Dönemsel olarak düzenlenen çoklu alımlara yönelik kampanyalarla bu ürünlerde cazip fiyatlar sunan Amazon’un gıda ürünleri kategorisinin ilerleyen günlerde çok satanlar listesinin ilk sıralarında yer alacağını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Spor ve Outdoor

Yine pandemi ile açık hava sporlarına ve etkinliklerine olan ilgi arttı. Kamp ürünleri bu anlamda Amazon’da çok satanlar listesine girmeyi başarırken bir kampta ihtiyaç duyulan genel ihtiyaç ürünlerinin ve sağlıklı bir yaşam için ihtiyaç duyulan spor ürünlerinin çok satıldığını sizlere söylemek isteriz. Bu anlamda spor ve outdoor kategorisinde yapılacak ürün satışları için Amazon’un iyi bir başlangıç noktası oluşturacağı tüm istatistiklerde kendisini göstermektedir.

Ev ve Yaşam

Değişen moda akımları evlerde de değişimi peşinde sürüklüyor. Özellikle artan minimal yaşam trendi ile birlikte evlerde daha işlevsel mobilya ve aksesuarların kullanımının arttığı gösteriyoruz. Amazon cephesine döndüğümüzde bu kategoride yoğun ürün satışı yapıldığı bilinirken; enerji tasarrufuna yönelik geliştirilen LED ampuller, plastik askı aparatları, oda kokuları ve hava filtreleri ürün bazında en çok satanlarda yer alıyor.

Bilgisayar

Amazon’un bilgisayar ve aksesuar ürünleri yine tüm dünyada en çok satılan ürünler arasında hızla yükseliyor. Hızlanan interneti yakalamanızı sağlayan yeni nesil modemler, USB cihazlar, HDMI kablolar ve yüksek performanslı masaüstü/dizüstü bilgisayar seçenekleri için Amazon iyi bir Pazar olmaya devam ediyor.

Moda

Her pazaryerinde olduğu gibi moda kategorisi, Amazon’un da iyi bir pazara sahip olduğu ürün grupları arasında yer alır. Ünlü markaların konforlu ayakkabıları, yayım çoraplar, eşofman altları, iç çamaşırlar ve bayan/erkek kıyafetleri Amazon’un çok satanları arasında kalmayı başarıyor.

Amazon’da En Çok Satılan Ürünler Nasıl Bulunur?

Satış trendlerinin sürekli devam ettiğini daha önceki başlıklarda söylemiştik. 2022 yılının en çok satan ürünleri listesini etkileyen değişimlerin yaşanabildiği Amazon’da bu trendleri yakalamak için girişimcilerin kullanabileceği bazı özel araçlar ve takip edebilecekleri yöntemler bulunuyor. Amazon’da satış yapmak için nasıl ürün belirlerim ya da Amazon’da ne satabilirim sorularına yanıt arayan okurlarımız aşağıda detaylandırdığımız araçlara ve yöntemlere başvurarak sorularına yanıt bulabilirler:

Amazon’da Araştırma Yapın

Satışı Amazon’da yapmayı planladığınız göz önüne alındığında, araştırma yapmak için akla gelen ilk seçeneğin Amazon olması kaçınılmazdır! En çok satanlar araştırması için kategori ve ürün bazında destek sunan Amazon’da, bir kategori belirlememiş olsanız bile platformun en popüler ürün grupları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Amazon’da araştırma yapmak için https://www.amazon.com.tr/gp/bestsellers adresini kullanarak çok satan ürün kategorilerine ulaşabilirsiniz. Verilen link aracılığı ile kategoriler ve kategorinin en çok satan birkaç ürünü buradan takip edilebildiği gibi sayfanın solunda yer alan menüden ilgilendiğiniz kategoriyi tıklayarak ilgili kategorinin çok satan ürünlerini öğrenebilirsiniz.

Google Trends’ten Faydalanın

Google Trends, internet kullanıcılarının yaptıkları aramalar eşliğinde arama sonuçlarına yönelik istatistikler veren ücretsiz bir analiz aracıdır. Bu araç tüketicilerin değişen eğilimlerini gözlemlemek ve popülerliği artan konuları bulmak için idealdir. Esasen internetin genelindeki eğilimi ölçmek için kullanılan bu aracı Amazon için kullanmanız da mümkündür.

Google Trends’de kelime bazlı arama yaparak tüketicilerin hangi dönemlerde ilgilerinin arttığını ve son dönemdeki davranışlarını gözlemleyebilirsiniz. Satış yapmak istediğiniz kategoriyi aratmanızla birlikte tüm internette ilgili kategorinin hangi ürününün popüler olduğu sonucuna ulaşabilirsiniz. Ayrıca Amazon ya da farklı Amazon’a özel anahtar kelimeler kullanarak tüketicilerin Amazon’da ürün araştırırken Google’u nasıl kullandıklarını takip ederek önemli ürün gruplarının hangileri olduğu sonucuna ulaşabilirsiniz.

Chrome Eklentisi ile Niş Ürünleri Keşfedin

İnternet tarayıcısı Google Chrome, kullanılabilen iki eklenti ile Amazon’da ürün araştırması yaparken en büyük yardımcınız oluyor! JungleScout ve Unicorn Smasher isimli iki ücretsiz eklenti yardımı ile Amazon’da ürün araştırmanızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

JungleScout; araştırılan ürüne ilişkin aylık satış oranı, rekabet ve ürünün mevcut durumu hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmayı sağlar. Unicorn Smasher ise aylık satış ve kazanç oranları hakkında kullanıcılarına fikir verir. Bu iki eklenti yardımı ile Amazon’da ürün araştırması yaparken iyi istatistiki verilere sahip olabilirsiniz.

Piyasada Gördüğünüz Açıklara Odaklanın

Kimi ürün grupları dönemsel ya da sürekli olarak popüler olmalarına karşın satıcıların dikkatinden kaçabilmektedir. Siz de bazı zamanlar ihtiyaç duyduğunuz bir ürünü satın almak için popüler pazaryerlerine baktığınızda bu ürünlerde piyasanın boş olduğunu fark etmişsinizdir.

Ürüne yönelik daha spesifik tanımlayıcıların kullanıldığı bu yöntem ile kendinize düşük rekabetli ve iyi bir Pazar bulabilirsiniz. Örneğin kadın ayakkabısı yerine topuklu mor kadın ayakkabısı gibi daha ürünün özelliklerine odaklanmış yani Niş bir alana yönelmeyi tercih edebilirsiniz.

Farklı Pazaryerlerinde Müşteri Davranışlarını Analiz Edin

Amazon gibi ülkemizde ve dünyada kullanılan pek çok farklı pazaryeri bulunur. Bu pazaryerlerinden bazıları ülkemizde sahip oldukları pasta payı açısından Amazon’u geride bırakmaktadırlar. Bu pazaryerlerinde de satış yapabileceğiniz gibi Amazon’da ne satsam sorusuna yanıt aramak için detaylı bir araştırma yapabilirsiniz.

Trendyol, Hepsiburada, Alibaba ya da Çiçek Sepeti gibi pazaryerlerinde tıpkı Amazon’da olduğu gibi çok satan ürünlerin araştırması yapılabilmektedir. Tüketicilerin fiyat araştırması yaparken tek bir noktaya bağlı kalmadıkları varsayımı ile siz de bu istatistikler satılacak ürün tespit ederken kullanabilirsiniz. Burada ise benzer ürünlerin Amazon’daki rekabet durumunu tespit etmeniz önemlidir. Yüksek popülerlik ve düşük rekabeti bir arada topladığınız ürünler ile Amazon’da iyi bir satış grafiğini kısa sürede yakalayabilirsiniz 

Amazon’da Satış Stratejisi Nasıl Olmalı?

Amazon’da satışı yapılan ürünleri son kullanıcı ile buluştururken satıcılar, iyi bir strateji belirleyerek hareket etmeliler. Amazon her ne kadar yüksek trafiği ile iyi bir seçim olarak öne çıksa da yüksek rekabetten sıyrılmak, karlılık yakalamak ve müşteriyi memnun etmek için mağaza açmaktan fazlasının yapılması gereklidir. Amazon’da mağaza açan tedarikçiler ya da satıcılar, stratejilerini şu çerçevede şekillendirebilirler:

Hedef Pazarınızı Belirleyin

Amazon küresel pazaryeridir ve mağaza sahiplerine dünyaya açılma fırsatı tanır. Bu nedenle açtığınız sanal mağazada satış yapmaya başlamadan önce hangi ülkelerde var olmak istediğinizi belirlemenizde fayda vardır. Sadece Amazon yardımı ile karşılaşabileceğiniz bazı fırsatları değerlendirmek ve fırsat maliyetlerine uygun harekete edebilmek için Amazon tarafından satıcılara sağlanan hizmetler ve penetrasyon hakkında araştırma yapın.

Ürün Karlılığını Hesaplayın

İster online pazarda ister geleneksel pazarda, yapılacak her satış için karlılık hesabı önemlidir. Özellikle Amazon gibi rekabetin yüksek olduğu bir platformda iyi bir satış istatistiği yakalamakla birlikte kar elde edebilmek için ürün karlılıklarını iyi belirlemeniz önemlidir. Ürün maliyeti ile birlikte komisyon oranları, stok maliyeti, kargo ve diğer ilave ücretleri dikkate alarak ürünün son kullanıcısına en uygun fiyatı sunabilmeniz gerekir.

Rekabeti Analiz Edin

Amazon büyük bir Pazar olduğu gibi çok tercih edilen bir pazaryeridir. Bu nedenle rekabeti yüksektir. Ayrıca Amazon’un kendisinin de satış yaptığı düşünüldüğünde, pek çok satıcının Amazon ile rakip olmak istemeyeceğini söylemek doğru olacaktır. Bu nedenle herhangi bir ürün ile pazara girmeden önce Amazon’da ilgili ürünün satışını gerçekleştiren rakiplerinize göz atın.

Ürün Bilgilerini Detaylandırın

Amazon’da listelenen ürünlerin müşteri tarafından fark edilmesi için yazılı ve görsel içerik girişi fırsatı sunulur. Bu fırsatı SEO açısından uygun bir açıklama yaparak değerlendirebileceğiniz gibi ürün hakkında olabildiğince fazla detay bilgiye yer vermek için kullanın. Kaliteli ve ürünü tam anlatan bir görsel, anahtar kelime içeren detaylı bir açıklama ve anahtar kelimelerden oluşan arama terimleri ile Amazon’da görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

Müşteri Memnuniyetini Hedefleyin

Amazon gücünü müşteri memnuniyetinden alır. Bu nedenle satış politikalarında da müşteri memnuniyetini mağaza sahiplerinden de aramaktadır. E-ticaret gibi bazı tüketicilerce riskli görülen bu alışveriş yönteminde müşterilerinizi memnun etmeye odaklanmanız gerekir. Müşterilerinize satış öncesi ve sonrası destek vermeyi ihmal etmeyerek ve size iletilen geri dönüşleri değerlendirerek müşteri memnuniyeti kazanabilirsiniz.

Amazon İçi Reklam Araçlarını Kullanın

Amazon, mağaza sahiplerine ön plana çıkarak aramalarda görünebilme adına reklam verme şansı tanır. Birden fazla reklam modeli kullanılabilen Amazon’da düşük maliyetlerle verdiğiniz reklamlar ile hedef kitlenize rakiplerinizden önce ulaşabilirsiniz. Reklam vermek satışlarınızı artırmanın yanında marka farkındalığı oluşturmak için elinizi güçlendirir. Bu nedenle belirli dönemlerde Amazon’un reklam modellerinden yararlanarak stratejilerinizi destekleyebilirsiniz.

Amazon’da Ön Plana Çıkmak İçin Ne Yapılmalı?

Amazon’da bazı markaların da yaptığı hatalar ders alınması açısından önemlidir. Bu markalar yaptıkları bu hatalar nedeniyle Amazon maceralarına karsız bir elveda demek zorunda kalmışlardır. Siz de bu hatalardan ders almak ve Amazon’da ön plana çıkmak için şu küçük dokunuşları gerçekleştirebilirsiniz:

Ürünlerinizi Çeşitlendirin

İşletmenizin başarısı için tek başına çok satan bir ya da birkaç ürüne sahip olmaktan geçmez. Bunun yanında ürün çeşitlendirme de gereklidir. Markalar, Amazon’da atladıkları bu detay nedeniyle sınırlı bir kitleye seslenerek potansiyel müşterilerden yararlanmayı becerememektedir. Siz başarılı bir satıcı olmak için çeşitli ürünler sunmanız, çapraz ürünlere yer vermeye önem vermeniz ve en popüler ürünleri mağazanıza eklemeniz halinde başarıya ulaşabilirsiniz.

Yüksek Rekabetten Kaçının

Amazon’da rekabetle başa çıkmak kimi zaman pahalıya mal olabilir. Satın alma stratejinizde hesapladığınız karlılık sınırları içinde satış yapabilmek için yüksek rekabetten olabildiğince kaçınmanız önemlidir. Bu nedenle Amazon’da marka gücü yakalamış ve sizinle benzer ürünleri satan rakipleriniz varsa farklı bir ürün grubuna yönelmenizi, düşük rekabete ulaşmak için özel araçlardan yararlanmanızı tavsiye ederiz.

Listelerinizi Optimize Edin

Ürün listelerinizi optimize etmemek müşteri potansiyelinizi kaybetmeniz anlamına gelebilir. SEO’yu kullanarak listelerinizi optimize etmeniz halinde Google ve Amazon desteği ile başarıya daha kolay ulaşabilirsiniz. Pek çok markanın atladığı ve bu nedenle Amazon’da hüsrana uğramasına neden olan optimizasyon aşamasını ihmal etmeyin!

SEO’ya Önem Verin

Google ile birlikte Amazon arama motoru, ürün arayan tüketicilere en ilişkili sonuçları vermek için geliştirilmektedir. Yaşanan bu gelişim, mağaza sahiplerinin SEO’ya daha fazla önem vermesini bir mecburiyete dönüştürür. Ürün başlıkları ve açıklamaları gibi alanlarda SEO uyumluluğuna dikkat ederken doğru anahtar kelimeleri hem içerikte hem de arama metinlerinde kullanarak ve kaliteli görseller tercih ederek arama sonuçlarında görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

SEO, günümüzde dijital işlemlerin her alanı için önemlidir. Her geçen gün artan rekabetten sıyrılmak ve dijital pazarlama stratejilerinizi desteklemek için SEO size büyük bir avantaj kazandırır. Amazon algoritmalarının beğeneceği, müşterilerin olumlu geri dönüşler yaptığı ve doğru anahtar kelimeler içeren detaylı ürün açıklamaları ile başarı şansınızı artırmanızın sürpriz olmayacağını aklınızdan çıkarmayın!

Müşteri Geri Dönüşlerini Dikkate Alın

Sizinle bir kez alışveriş yapmış müşterilerinizin sizin hakkınızdaki düşünceleri önemlidir. Tüketiciler yaptıkları alışverişlere yönelik duydukları memnuniyetleri ya da şikayetleri paylaşma eğilimindedirler. Siz de bu geri dönüşleri dikkate alarak müşteri memnuniyetini kazanma anlamında ilk adımı atabilirsiniz. Önemsediğiniz ve sorununa çözüm sunduğunuz her müşterinin sizi tercih etme eğilimi artacağı gibi başkalarına sizi önereceğini aklınızdan çıkarmayın.

Güncel Trendi Yakalamaya Çalışın

Kimi zaman dönemsel değişen trendler iyi fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Siz de bu değişen trendlere karşı her daim tetikte kalarak karşılaştığınız kar fırsatını değerlendirin. Günceli sürekli takip etmek ve uygun ürünleri satışa çıkarmak popülerliğinizi hızla artırır. Artan ise sadece satış rakamlarınız değil, marka gücünüz de olur!

Trendleri yakalamak için farklı pazaryerlerini, Amazon’u ve Google Trends verilerini kullanabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte Google anahtar kelime değişimlerini takip etmek de size iyi ipuçları verecektir. Bu trendleri yakalayarak hem yeni müşteriler kazanabilir hem de hedef kitlenizi genişleterek markanızı çok daha fazla kişiye tanıtabilirsiniz.

Amazon Reklamcılığından Faydalanın

Amazon reklamları, ürünlerinizi öne çıkarmak için iyi bir alternatif yolu sizlere sunar. Sponsorlu ürün reklamları, sponsorlu marka reklamları ve görüntülü reklamlar olarak verilen bu reklamlar yardımı ile arama sonuçlarında görülmenin dışında ek bir müdahale ile daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.

Reklamlar Amazon’da satış artırmanın en kestirme yoludur. Sunulan alternatif reklam modellerini kullandıkça öğrenmeniz ve ayarlarınızı geliştirmeniz halinde Amazon reklamcılığının sağladığı geri dönüşler beklentilerinizin ötesine çıkacaktır.

Amazon Komisyon Oranları Nedir?

Her pazaryerinde olduğu gibi Amazon’da da yapılan satışlardan belirli bir oranda komisyon kesilmektedir. Ürün satış fiyatlarında bu komisyon oranlarının dikkate alınması gerekirken, doğrudan karlılığı etkileyen bu kalem bazı ürün satışları için Amazon’un ne kadar doğru platform olduğu sorusuna da yanıt bulmanızı sağlar.

https://www.paytr.com/blog/amazon-komisyon-oranlari-4307

Amazon Türkiye’de satış yapmak için aylık 99 TL + KDV ücret ödemeniz gerekir. Bunun dışında kategori bazında belirlenen komisyon oranları da üstlenmeniz gereken bir diğer önemli maliyet kalemidir. Kategori bazında 2022 Amazon komisyon oranlarını ise aşağıda paylaşılan tablodan takip edebilirsiniz:

KATEGORİSATIŞ KOMİSYONU (KDV HARİÇ)
Ayakkabı ve Aksesuarları%10
Bahçe%10
Bavul ve Seyahat Aksesuarları%15
Bebek (Giyim hariç)%10
Beyaz Eşya%7
Bilgisayar%6
Cep Telefonu%6
Dekorasyon%10
Elektronik%6
Elektronik Aksesuar%10
Evcil Hayvan Ürünleri%10
Ev ve Yaşam%10
Fotoğraf Makinesi%6
Gıda%10
Giyim%10
Kişisel Bakım Cihazları%10
Kitap%10
Kol Çantaları%10
Kol Saati%15
Mobilya%20
Mutfak%10
Mutfak (Küçük Ev Aletleri)%6
Müzik Ekipmanları ve Enstrümanları%10
Ofis Ürünleri%10
Otomotiv ve Motosiklet%7
Oyuncaklar ve Oyun%10
Sağlık, Güzellik ve Kişisel Bakım%10
Spor%10
Video Oyunları%10
Video Oyunu Konsolları%6
Yapı Market%10
Diğer%10

Amazon’la birlikte internetten satış yapabileceğiniz yabancı pazaryerlerine Etsy ve Ali Baba örnek gösterilebilir. Yurtiçinde ise internetten satış yapmak için Trendyol, Hepsiburada ve Çiçek Sepeti üzerinden mağaza açabilirsiniz.

Amazon’da en çok satılan Türk ürünleri arasında kitap, yapı market ürünleri, ev ve mutfak ürünleri yer alır. Ayrıca Moda kategorisinde bazı Niş giyim ürünleri Amazon üzerinden Türkiye’den dünyaya açılmaktadır.

İnternetten satış yaparken ürün araştırması ile birlikte tüketicilerin eğilimlerinin anlaşılması önemlidir. Dönemsel ihtiyaç değişimleri de göz önünde alındığında internetten sağlık, fitness, hobi, oyuncak, takı, giyim ve aksesuar ürünlerinin daha kolay satılabildiğini söylemek mümkündür.

Amazon Türkiye’de popüler ürün grupları arasından seçim yaparak satış yapabilirsiniz. Kitap, oyuncak, sağlık ve bakım ürünleri, bilgisayar, giyim ve aksesuar, spor ve outdoor ile ev ve yaşam ürünleri Amazon Türkiye üzerinden çok satan ürün kategorileridir.

Amazon FBA’da yaygın olarak yüksek talep edilen ürünler tercih edilir. Amazon RBA’da giyim, elektronik, ev eşyaları ve makyaj ürünleri en çok satan ürünlerdir. Dilerseniz yüksek rekabete maruz kalmamak adına satışı az ama kar markı yüksek ürünlerin satışını da tercih edebilirsiniz.

Amazon’da mağaza açmak için 99 TL + KDV aylık ücret uygulanır. Bu ücrete ek olarak Amazon’da satış yaparken %6 – %20 aralığında ürün kategorisine göre değişen komisyon oranlarında kesinti yapılır.

Amazon’da satış yapmak için şirket kurmaya gerek yoktur. Bireysel olarak satış işlemlerinizi Amazon üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Amazon’da satış yapmak kolay ve karlıdır. Bu nedenle pek çok e-ticaret girişimcisinin Amazon’a yöneldiğini söylemek gerekir.

Amazon’da ödemeler 14 günlük periyotlarla yapılır. İlk ödeme kayıt olmanın ardından geçen 14 gün süre içinde yapılır ve sonraki ödemelerde aynı periyot takip edilir. Para transferi gerçekleşmesi ardından hesabınıza yatması için geçen süre ise 5 iş günüdür.

Satın alınacak ürünün muhatabının Amazon olduğunu anlamak için “SEPETE EKLE” butonunun altına bakılmalıdır. Bu butonun altında Amazon.com.tr tarafından satılır ve gönderilir” ibaresinin bulunması halinde ürünün satıcısının Amazon olduğu anlaşılır.

Amazon, küresel bazda en büyük e-ticaret markasıdır. Ayrıca Amazon, dünyanın en değerli markaları listesinin ilk sıralarında yer almaktadır. Bu nedenle Amazon’un güvenli olduğu ve gönül rahatlığı ile alışveriş yapılabileceği söylenebilir.

Amazon’da satışlarınızı artırmak için SEO optimizasyonları ile birlikte uygulama tarafından size sunulan reklam araçlarını kullanabilirsiniz. Amazon bünyesinde sunulan sponsorlu marka reklamları, sponsorlu ürün reklamları ve Amazon görüntülü reklamları ile hedef kitlenize daha kolay ulaşabilir ve satış grafiğinizi düzenli bir şekilde artırabilirsiniz.

Amazon’da 14 günlük periyotlarda ödenen satış gelirleri için elektronik havale kullanılmaktadır. Bu nedenle ödeme alabilmek için satıcılar, bir banka hesabını Amazon’a bildirmelidirler. Amazon sadece banka hesaplarına ödeme yapmakta olup kredi kartına, PayPal ya da Wise gibi alternatif ödeme kanallarına ödeme yapmamaktadır.

Amazon’da standart teslimat kullanıldığında ürün teslimatları MNG, Aras ve Kolay Gelsin ile gönderilir.

Dropshipping yani stoksuz satış için Amazon’u kullanabilirsiniz. Bu iş modelini Amazon’da uygulamak için alınan sipariş ardından tedarikçinizle iletişime geçip ilgili ürünü müşteriye gönderdiği bir sistem kullanabilirsiniz.

Amazon FBA için iki tür satıcı hesap alternatifi bulunmaktadır. Bireysel ve profesyonel satıcı hesapları ile satış yapılabilen Amazon FBA’da bireysel hesaplar ücretsizdir. Profesyonel hesaplar içinse aylık abonelik ücreti 39,95 dolar olarak uygulanır.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir