E-ticaret İçin Sosyal Medya Etiketi
Teoride bir kuralı yokmuş gibi gözükse de, genellikle yazılı iletişime dayalı olan sosyal medya büyük yanlış anlaşılmalara, krizlere gebe olabilir. Bunlarla karşılaşmamak ve olumlu bir deneyim yaratmak için sosyal medya etiketine dikkat etmekte fayda var.
Sosyal medya e-ticaret dünyası için önemli bir trafik kaynağı. Ancak ziyaretçiler bir kez sosyal medya hesabına girdiklerinde, niyetleri bu olmasa dahi, mağazanın profilini çıkartır ve değerlendirmelerini de buna göre yapmaya başlar. Ayrıca, sosyal medyanın satın alma öncesinden sonrasına kadar müşterileri bilgilendirme, destek verme işlevi de vardır. Bu yüzden, burada yapılacak bir hata, çok sayıda müşteriyi etkileyebilir. Bu işin yazılı ve çok zor olmayan bazı kuralları vardır. Sosyal medya yönetimine dikkat ederek bu tür olumsuzlukların önüne daha yaşanmadan geçebilirsiniz.
Gerçekten Farklı Bir Çizgi İzlemeyin
Samimi olmak, kendisi gibi olmak bireyde olduğu gibi, kurumlarda da işe yarar. Kurumsal kimliğiniz varsa ve bunu önemsiyorsanız bile hedef kitlenize göre sosyal medya hesaplarınızı gene samimi bir resmiyet çerçevesine taşıyabilirsiniz. Yapmadığı bir işi sahiplenen, olduğundan ya da sunduğundan fazlasını sunan bir sosyal medya profili, olumsuz bir algı yaratacaktır. Markanıza değer katmak için sosyal medya pazarlamanızı ve hesap profil yapınızı buna göre oluşturmalısınız.
Ukalalık Yapmayın
Samimiyet demişken, ölçülü ve kibar bir çizgi izlemeyi tercih etmek belki bazı durumlarda daha az ‘cool’ gözükebilir ama kriz yaratmayacağı da kesindir.
Tartışmaya Girmeyin
Sosyal medya gündemde olup biteni öğrenmek için iyi bir yer olabilir, hatta gündeme uygun mesajlar da hazırlayarak etkileşim alabilirsiniz. Gelen yorumları da olgunlukla karşılamalı, aynı fikirde olmasanız dahi, konuşmaların tartışmaya dönüşmesini baştan engellemelisiniz.
EtkileÅŸime Girin
Gönderilerinize yanıt verenlerle konuşun, ortada hiçbir şey yoksa bile sizinle iletişime geçtikleri için onlara teşekkür edin. Ortada bir konu yoksa bile, insanlarla etkileşime girmenizi sağlayacak sorular sorup anket yapabilir, geribildirim toplayabilirsiniz. Sosyal medyanın varlığı her an için size insanlarla buluşma fırsatı verir, bu fırsatı kaçırmayın.
Dil Bilgisine Dikkat!
Hiçbir şey güvenilirliğinizi yazım yanlışları kadar kötü etkilemez. Herkes hata yapabilir ama kontrol etmek sizi gülünç duruma düşmekten kurtarır.
Biraz Öz Denetim Lütfen…
Sosyal medya kelebeÄŸine dönüşmeyin, iÅŸinizi yapın ve gerekenleri kamuya açın. Sosyal medyanın bir günlük olduÄŸu düşüncesi bir tuzaktır, özellikle markalar için…
Kaynak Gösterin
Bir araştırmadan bahsedecekseniz, bir sözü ya da yazıyı alıntılayacaksanız, bir fotoğrafı kullanacaksanız sahibinin kim olduğunu belirtmeyi unutmayın.
Eğlenmeyi Unutmayın
Sosyal medya, işinizin bir parçası ama iş demek katı bir ciddiyet demek değil. Eğlenmesini, şakalaşmasını bilin ama yerini ve zamanını da unutmayın.
2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen BaÅŸvurun
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Farklı Sektörlerde Tekrarlayan Ödemeleri En İyi Şekilde Kullanma Yöntemleri
Müşterilerin işletmeden düzenli olarak ürün ve hizmet satın alımında tekrarlayan ödeme yöntemleri kullanılı
Mikro-İşletmeler için Tek Tıkla Ödeme Kullanarak Satış Süreçlerini Basitleştirmek
Rekabetin oldukça yoğun olduğu e-ticaret sektöründe, şirketler rakipleri arasından sıyrılmak için çeşitli fa
Tek Tıkla Ödeme Kullanarak Tekrarlayan Müşteri Satın Almalarını Teşvik Etme Yöntemleri
One click checkout yani tek tıkla ödeme online alışveriÅŸ yaparken müşterilerin hızlı ÅŸekilde ödeme yapmasınÄ