Sanal POS Komisyon Oranları 2024 | PayTR
Logo Logo

Sanal POS Komisyon Oranları 2024

İçindekiler
05.04.2022 - 9 dk Okuma Süresi

Online işyerlerinde ödeme işleminin banka ya da kredi kartıyla fiziksel olmayan POS cihazları üzerinden tamamlanmasına yardımcı olan sanal POS’lar, alıcı ve satıcıyı güvenli bir tahsilat sisteminde buluşturur.

Satışın her iki tarafında olan alıcı ve satıcılar sanal olarak sunulan güvenli ortamda tahsilatı başarılı bir şekilde oluşturarak sipariş sürecini tamamlarlar.

İngilizcede VPOS yani “Virtual Point of Sale” tanımlamasından dilimize Sanal POS olarak yerleşen sistem, çağa ayak uydurmak isteyen işletmelerin dijital işlemlere yoğunlaşmasını destekler.

Sanal POS ücretleri ve komisyon oranları, bilhassa yeni bir iş yerinin kurulum aşamasında ve devam ettirilen faaliyetler esnasında önemli ve işletme sahiplerinin gözünü korkutabilen bir ödeme kalemini teşkil eder.

Siz de işletmeniz için en akılcı ve uygun sanal POS çözümüne sahip olmak adına sanal POS komisyon oranları ile diğer ücretleri inceleyerek en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Sanal POS’ların Çalışma Sistemi

Kısaca fiziksel POS cihazlarının internet üzerinden çalışan versiyonu olarak tanımlanabilecek sistem, yeni nesil tüketici alışveriş alışkanlıkları üzerinde kolaylaştırıcı etkiye sahiptir. Fiziksel bir alışverişte ödeme kartla yapılırken müşteriden alınan onay, sanal ortamda fiziksel erişime ihtiyaç duymaz.

  • Fiziksel alışverişte kartını kasaya veren tüketici şifre girerek işlemin tamamlanmasını sağlar.
  • Temassız ödemelerde de kartın POS cihazı ekranına okutulması gerekir.

Sanal POS kullanılan işlemlerde; kullanıcı adı, kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV girilerek cep telefonuna gönderilen 3D Secure onay doğrulaması yapılır.

Güvenlik açısından fiziksel POS cihazlarının bir adım önünde konumlanan sanal POS hizmetleri, değişen dijital tüketici davranışlarına uyum sağlamak için düzenli olarak güncellenir.

Dijital işletmeler ve E-ticarete yeni başlayanlar için müşteri deneyimini iyileştirecek olan sanal POS hizmeti, birçok işletme için gelenekselden kopuş ve dijital ortama uyum vasıtasıdır.

Tüketici ve işletme arasında hızlı ve güvenilir çözümler sunan PayTR, etkileşim sayısını artırmak için ünden güne gelişmeye devam etmektedir.

PayTR Sanal POS Komisyon Oranları

Ücretsiz kurulum güvencesi ile e-ticaret sitesine kazandırabileceğiniz PayTR sanal POS sistemlerinde, aylık veya yıllık herhangi bir ücretlendirme bulunmamaktadır. Uygun komisyon oranları ile kullanabileceğiniz sanal POS sistemlerinde PayTR, sabit bir komisyon oranı belirlemek yerine farklı bir yaklaşım geliştirmiştir.

PayTR sanal POS komisyon oranları, aylık işlem hacmi ve iş modeli gibi parametreler kullanılarak belirlenir. Tercih edilen bu yaklaşım, sanal POS komisyon oranlarında PayTR’ı en uygun firmaya dönüştürür. Firmaya özel komisyon oranı teklifi sunan PayTR online başvuru formunu doldurarak size özel belirlenen komisyon oranını öğrenebilir ve sadece 2 saatte en güvenilir ve hızlı online tahsilat sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sanal POS Ücretleri ve Komisyon Oranları Nasıl Belirlenir?

Her bankanın kendi koşullarına göre belirleyip sunduğu komisyon oranları ve ödeme periyotları bulunur. Bankalar, her müşteriye özel olarak belli aralıklarda sanal pos komisyon oranları ortaya koyarlar. Bu noktada müşteri ile banka arasındaki ilişki belirleyici rol oynar. Banka tarafından sunulan bu oranlar ile diğer şartları kabul ettiğiniz taktirde sanal POS hizmetinden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Alanında 10 yılı aşkın bir tecrübe ve sağlam referanslarıyla öne çıkan PayTR, KOBİ’ler ile büyük e-ticaret siteleri için alternatif ödeme sistemlerini mümkün kılan köklü bir kuruluştur. PayTR gelişmiş ve her anlamda profesyonel sanal POS hizmetinin birinci adresidir. PayTR, sunduğu profesyonel sanal POS hizmeti ile hem işletmelere ait internet mağazalarının hem de bu mağazalardan alışveriş yapan müşterilerin ödeme güvenliğini garanti altına almaktadır. Sanal pos komisyon oranları söz konusu olduğunda da iş modelinize en uygun avantajlı tekliflerle karşınıza çıkar.

Sanal POS Ücretleri Sabit Mi?

Fiziksel işletmelerde kullanılan pos cihazları için bankaların belirlediği komisyon oranları ile internet üzerinden hizmete sunulan sanal pos oranları farklılık göstermektedir. Günümüzde sanal pos kullanımı için yüzde 1’den başlayarak yüzde 11’e kadar artabilen komisyon oranlarından söz etmek mümkündür.

Komisyon oranları farklı dönemlerde de değişiklik gösterebilmektedir. Bankalar sundukları hizmete karşılık olarak içinde bulundukları döneme ve  işletmenin ciro ve satış hacmi doğrultusunda bir hizmet bedeli ve komisyon oranı belirler ve bu bedelleri düzenli olarak tahsil ederler.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Sanal POS Tercihinde Neden PAYTR?

TCMB tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olan PayTR, tedarikçi için güvenilir, kurulum ücreti almayan ve en uygun komisyon oranlarıyla dikkat çeken bir sanal POS hizmeti sağlayıcısıdır. 

  • Tamamı yerli sermayeyle kurulan ve hizmetlerine 2009 yılından bu yana devam eden PayTR, masaüstü ve mobil cihazlarla uyum içinde çalışır.

Ciroya göre değişen komisyon oranlarıyla yeni açılan dijital işletmelerin sektöre avantajlı koşullarla adım atması amaçlanır. Sadece 2 saat gibi kısa sürede kurulan ve kullanıma hazır hale getirilen sistem;

  • PCI DSS uyumlu teknik altyapıyla desteklenirken 
  • Fraud güvenliği düzenli güncellemelerle en üst seviyede sağlanır.

Bir sanal POS’tan çok daha fazlası olduğunu hizmet vermeye başladığı yıldan bu yana kanıtlayan PAayTR, alışveriş yapan müşteriler tarafından da tanınır ve güvenilir bir firmadır. Hızlı altyapı hizmetine ek olarak sunulan düşük maliyetler kart kullanımının önünü açar. 

  • Kolay entegrasyon
  • Ertesi iş günü ödeme
  • Özelleştirilebilen ödeme sayfaları
  • Aidat ve benzeri gizli ücret talebi olmayan hizmet anlayışı işletme sahiplerinin neden PAYTR sorusuna aradıkları cevaplar arasında sayılabilir. 

Güvenli ve hızlı satışta müşteri ve satıcı arasında köprü vazifesi gören sanal POS hizmetleri çözüm odaklı hizmet anlayışıyla işini karını artırarak büyütmek isteyenlerin tercihidir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

PAYTR hakkında merak edilen sorular ve yanıtları:

1- PAYTR Kimdir?

BDDK tarafından yetkilendirilmiş bir ödeme kurumu olan PAYTR 2009 yılında Türk mühendisler tarafından kurulmuştur. E-ticaret yapan firmalar, mobil uygulamalar ve B2B tahsilatı yapan firmalar ihtiyaç duyacakları her türlü ödeme sistemi için PAYTR hizmetlerinden faydalanabilirler.

2- PAYTR Çalışma Sistemi Nasıldır?

Online ödemede hız, kolaylık ve güvenlik temelli hizmetlerle sektörde fark yaratan PAYTR; B2C, B2B, C2C firmaları için tek entegrasyon ve sözleşmeyle tüm bankaların sanal POS’ları üzerinden ödeme almayı kolaylaştırır.

3- Neden PAYTR?

  • Ertesi iş günü ödeme avantajı
  • İşletmeye özel komisyon oranı
  • Döviz ile ödeme alımı
  • Kart bilgileri saklama entegrasyonundan ücretsiz faydalanma
  • Kişiye özel müşteri temsilcisi desteği
  • Gizli ücretlerle karşılaşmama garantisi ve
  • Güvenli altyapı desteği

PAYTR ayrıcalıkları arasında sayılabilir.

4- PAYTR Başlangıç Ücreti ve Komisyon Oranları

Komisyon oran teklifleri; aylık işlem hacmi, yıllık ciro beklentisi ve iş modeli değerlendirilerek kişiye özel olarak hazırlanır. PAYTR’de; başlangıç veya entegrasyon bedeli, aylık veya yıllık ücret adı altında gizli ücretlendirme politikası yoktur.

5- PAYTR Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvurular www.paytr.com adresi üzerinden “hemen başvur” sekmesi altından başlatılabilir. Koşulların sağlanmasının ardından çıkacak onayla hizmetler kullanıma açılır. Kapalı, yarım ve test aşamasında olan siteler için başvuru kabul edilmez.  Koşullara buradan ulaşabilirsiniz.

6- Başvuru Değerlendirme Süreci Nasıl İşler?

Başvuru süreci online olarak tamamlanır. Satış birimi tarafından değerlendirmeye alınan başvurular kabul edildiğinde teklif hazırlanır. Teklif onaylanıp istenen belgeler link üzerinden sisteme tanımlandıktan sonra üyelik aktif hale getirilir. Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından tahmini 2 saat sonrasında PAYTR hizmetlerinden fayda sağlanabilir. Başvurunun onaylanması için tüm koşulların sağlanma şartı aranır.

7- Ödememi Ne Zaman Alabilirim?

Gerçekleşen her başarılı işlemin ödemesi ertesi iş gününde hesaba aktarılır. Ödemenin gerçekleşebilmesi için hesap üzerinde bloke, limit veya transfer bekletme olmamalıdır. Resmi tatillere denk gelen ödemeler bir sonraki ilk iş gününde gerçekleşir.

8- Ödememi Döviz Cinsinden Alabilir miyim?

Yurt dışı kartlardan ödeme alabilmek için başvuru ve onay aşamasında mağazanın yurt dışı kart yetkisine açılmış olması gerekir.

9- İptal ve İade İşlemi Nasıl Yapılır?

İptal ve iade taleplerinde bankaların koyduğu kurallar geçerlidir.

İptal: Satış işlemiyle aynı gün gerçekleşen iptal talebidir.

İade: Satış işleminden sonraki günlerde gerçekleşen iptal talebidir.

İptal ve iade işlemlerinden herhangi bir ilave ücret talebi yoktur.

10- Faturalandırma Nasıl Yapılır?

PAYTR üzerinden alınan hizmetler için hesaplanan komisyon bedeli faturalandırılır. Faturalar aylık olarak düzenlenir ve müşteriler herhangi bir ödeme yapmaz. İlgili işlemlerin muhasebe kayıtları tutulur ve hizmet bedeli olarak gösterilir.

BDDK tarafından yetkilendirilmiş bir ödeme kurumu olan PAYTR 2009 yılında Türk mühendisler tarafından kurulmuştur. E-ticaret yapan firmalar, mobil uygulamalar ve B2B tahsilatı yapan firmalar ihtiyaç duyacakları her türlü ödeme sistemi için PAYTR hizmetlerinden faydalanabilirler.

Online ödemede hız, kolaylık ve güvenlik temelli hizmetlerle sektörde fark yaratan PAYTR; B2C, B2B, C2C firmaları için tek entegrasyon ve sözleşmeyle tüm bankaların sanal POS’ları üzerinden ödeme almayı kolaylaştırır.

*Ertesi iş günü ödeme avantajı *İşletmeye özel komisyon oranı *Döviz ile ödeme alımı *Kart bilgileri saklama entegrasyonundan ücretsiz faydalanma *Kişiye özel müşteri temsilcisi desteği *Gizli ücretlerle karşılaşmama garantisi ve *Güvenli altyapı desteği PAYTR ayrıcalıkları arasında sayılabilir.

Komisyon oran teklifleri; aylık işlem hacmi, yıllık ciro beklentisi ve iş modeli değerlendirilerek kişiye özel olarak hazırlanır. PAYTR’de; başlangıç veya entegrasyon bedeli, aylık veya yıllık ücret adı altında gizli ücretlendirme politikası yoktur.

Başvurular www.paytr.com adresi üzerinden “hemen başvur” sekmesi altından başlatılabilir. Koşulların sağlanmasının ardından çıkacak onayla hizmetler kullanıma açılır. Kapalı, yarım ve test aşamasında olan siteler için başvuru kabul edilmez.

Başvuru süreci online olarak tamamlanır. Satış birimi tarafından değerlendirmeye alınan başvurular kabul edildiğinde teklif hazırlanır. Teklif onaylanıp istenen belgeler link üzerinden sisteme tanımlandıktan sonra üyelik aktif hale getirilir. Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından tahmini 2 saat sonrasında PAYTR hizmetlerinden fayda sağlanabilir. Başvurunun onaylanması için tüm koşulların sağlanma şartı aranır.

Gerçekleşen her başarılı işlemin ödemesi ertesi iş gününde hesaba aktarılır. Ödemenin gerçekleşebilmesi için hesap üzerinde bloke, limit veya transfer bekletme olmamalıdır. Resmi tatillere denk gelen ödemeler bir sonraki ilk iş gününde gerçekleşir.

Yurt dışı kartlardan ödeme alabilmek için başvuru ve onay aşamasında mağazanın yurt dışı kart yetkisine açılmış olması gerekir.

İptal ve iade taleplerinde bankaların koyduğu kurallar geçerlidir. İptal: Satış işlemiyle aynı gün gerçekleşen iptal talebidir. İade: Satış işleminden sonraki günlerde gerçekleşen iptal talebidir. İptal ve iade işlemlerinden herhangi bir ilave ücret talebi yoktur.

PAYTR üzerinden alınan hizmetler için hesaplanan komisyon bedeli faturalandırılır. Faturalar aylık olarak düzenlenir ve müşteriler herhangi bir ödeme yapmaz. İlgili işlemlerin muhasebe kayıtları tutulur ve hizmet bedeli olarak gösterilir.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir