Sanal POS Nasıl Alınır, Gerekli Belgeler Nelerdir?
Sanal POS kullanmak isteyen her firma ve kişi, Sanal POS başvurusunun nasıl yapıldığı ve Sanal POS gerekli belgeler nedir gibi soruların da cevaplarını merak ederler. Herkes Sanal POS aktivasyon adımları hakkında bilgi sahibi olarak oldukça kolay bir şekilde Sanal POS kurulumunu yaptırabilir. Sanal POS başvurusu onay süreci tamamlandıktan sonra kısa sürede kurulum yapılır ve kullanımına başlanabilir.
Sanal POS Başvuru Süreci Adımları
Sanal POS kullanımında öncelikle başvurunun yapılması gerekir. Sanal POS başvuru süreci doğru adımlarla ve eksiksiz olarak gerçekleştirildiğinde herhangi bir sorun yaşanmaz. Sanal POS başvuru adımları şu şekilde ele alınabilir:
- Hizmet sağlayıcınızla iletişime etmek
- Gereken belgeleri eksiksiz ÅŸekilde teslim etmek.
Başvuru yapıldıktan sonra Sanal POS onay süreci başlar. Onay sürecinde herhangi bir sorun olmadığında ise Sanal POS aktivasyon işlemi gerçekleşmiş olur. Bazı durumlarda özellikle çoklu işletmelerde ek olarak Sanal POS teknik aktivasyon hizmetine de ihtiyaç duyulabilir.
Sanal POS Fiyatlandırması ve Ücretleri
Sanal POS kullanımlarında komisyon oranları değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden işletmeler açısından belirli bir gider ve maliyet de oluşturan Sanal POS’lar, yine de işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilir. Sanal POS maliyeti olsa bile işletmelere fiziksel alışveriş açısından kolaylık sağladığı için oldukça avantaj sağlar.
Sanal POS ücretleri genel olarak belirli bir oranda alınır. Sanal POS hizmet ücretlerinde genelde %2.99’dan başlayan ve daha da değişen oranlar görülebilir. İşletmelere belirli oranda aylık maliyet ortaya çıksa da genelde işletmeler açısından ciddi avantajlar sağlar. Ek ücretler de işletmenin tercih ettiği hizmetlere göre değişebilir. Bu sayede firmalar da müşteriler de oldukça avantajlı şekilde alışveriş keyfini ve kolaylığını yaşar.
Sanal POS Başvurusu için Hangi Belgeler Gerekir?
Sanal POS başvuru belgeleri eksiksiz olarak sunulduğunda kolaylıkla başvuru işlemi gerçekleşmiş olur. Temel olarak Sanal POS başvurusu esnasında bulundurmanız gereken belgeler şunlardır:
- Kimlik belgesi
- Firmaya ait ticaret sicil kaydı
- Vergi numarası
- İşletme bilgileri (adres, sektör vb.)
- İmza sirküleri
- IBAN bilgileri
Belgeler eksiksiz ve doğru olarak sunulduğunda başvuru aşamasında herhangi bir sorun yaşanmaz, başvuru süreci kolaylıkla tamamlanır. Başvuru sırasında sunulan evraklar incelendikten sonra onay süreci başlar. Başvurunun onaylanmasının ardından sonra ise POS kurulumları gerçekleştirilir. Böylece hem fiziksel alışverişlerde hem de sanal alışverişlerde de kolaylıkla kredi kartı ya da banka kartı işlemlerini gerçekleştirme imkânı elde edilir.
Sanal POS Başvuru Sonrası Aktivasyon
Sanal POS başvuru aktivasyonu yapıldıktan sonra kolay bir şekilde kurulum gerçekleşir ve sistem artık aktif hale gelir. Onay sonrası Sanal POS kullanımı süreci de oldukça kolaydır. Gelen fiziki POS ya da POS’ların kullanımı hesap onayı sonrasında mümkün hale gelir. Kart bilgileri, güvenlik kodu ve son kullanım tarihi bilgileri verildikten sonra kolay bir şekilde ödeme gerçekleştirilebilir. Bu hem işletmeler hem de müşteriler için büyük avantaj sağlar. Sanal ödeme sistemini kullanıma alınma süreci oldukça kolay olduğu için firmalar da rahatlıkla bu sürece dahil olur.
Sanal POS başvurusu yapmak için genellikle kimlik belgesi, vergi numarası, işletme bilgileri ve ticaret sicil kaydı gibi belgelerin sunulmalıdır. Bu belgeler, başvuru sürecinde bankanın işlemlerini doğrulamasına ve güvenlik kontrollerini gerçekleştirmesine olanak sağlar.
Bankalara göre değişkenlik gösterse de 7 – 15 gün içerisinde Sanal POS başvuru süresi sonuçlanır. Başvurunun tamamlanması ve onaylanması için bankanın iç süreçleri ve güvenlik kontrolleri etkileyici faktörlerdir. Sanal POS onay süreci tamamlandıktan sonra POS kullanıma açılır ve işletme ödemeleri alabilir.
Sanal POS başvurusu reddedilirse, reddin sebebini öğrenmek önemlidir. Ret sebebine göre durumu düzelterek yeniden başvuru yapabilirsiniz. Banka tarafından istenen belgelerin eksik veya yanlış olması, kredi geçmişinizde sorunlar veya güvenlik nedenleri başvurunun reddedilmesine sebep olabilir. Bu durumda bankanın müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek reddi gidermek için gerekli adımları atabilirsiniz.
Sanal POS güvenlik önlemleri kapsamında müşteri bilgilerini kaydetmez. Bu yüzden en güvenli ödeme seçenekleri arasında yer alır. Güvenli bir altyapı sağlamak için SSL (Güvenli Yuva Katmanı) sertifikası gibi teknolojiler kullanılır ve hassas veriler şifrelenir. Bunların yanı sıra CVV kodu gibi güvenlik detayları ve 3D Secure gibi ekstra güvenlik katmanları da müşteri bilgilerinin korunmasına yardımcı olur. Bankalar, düzenli olarak güvenlik kontrolleri yapar ve sık sık güvenlik önlemlerini günceller. Böylece müşteri bilgilerinin güvenliği sağlanmış olur.
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Farklı Sektörlerde Tekrarlayan Ödemeleri En İyi Şekilde Kullanma Yöntemleri
Müşterilerin işletmeden düzenli olarak ürün ve hizmet satın alımında tekrarlayan ödeme yöntemleri kullanılı
Mikro-İşletmeler için Tek Tıkla Ödeme Kullanarak Satış Süreçlerini Basitleştirmek
Rekabetin oldukça yoğun olduğu e-ticaret sektöründe, şirketler rakipleri arasından sıyrılmak için çeşitli fa
Tek Tıkla Ödeme Kullanarak Tekrarlayan Müşteri Satın Almalarını Teşvik Etme Yöntemleri
One click checkout yani tek tıkla ödeme online alışveriÅŸ yaparken müşterilerin hızlı ÅŸekilde ödeme yapmasınÄ