Shopier’da Mağaza Nasıl Açılır? Nasıl Satış Yapılır?
Çok fazla teknik bilgi gerektirmemesi nedeniyle özellikle e-ticarete yeni başlayanlar Shopier ile online alışveriş dünyasına adım atmaktadırlar. Sosyal medya dahil olmak üzere istenilen her platformda satış yapılmasına olanak tanıyan Shopier, farklı platformlarla kolay entegrasyonu ve basit yapısı ile halen en çok tercih edilen e-ticaret sistemleri başında geliyor. Bir Türk girişimi olarak doğan ve hızla büyüyen Shopier, e-ticarete sıfırdan başlayacak ve özellikle evden satış yapmayı hedefleyen önemli bir kitle tarafından merak ediliyor. Herhangi bir e-ticaret sitesi geliştirmeye ihtiyaç duymadan, Instagram ya da farklı plaformlar üzerinden satış yapmanıza olanak tanıyan Shopier’da nasıl mağaza açacağınıza ilişkin detayların yer aldığı rehber yazımızda, Shopier ile online satış deneyimi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarına ulaşabilirsiniz.
Shopier Nedir?
Shopier, istediğiniz platform üzerinde kendinize ait sanal bir dükkan oluşturabileceğiniz alışveriş ve ödeme otomasyonu sunan bir e-ticaret çözüm sistemidir. İnternet üzerinden ürünlerinizin satışını gerçekleştirmek için sosyal medya hesaplarınızı, e-ticaret sitenizi ya da farklı pazaryerlerini kullanmak için Shopier’dan yararlanarak yapılan satışların ödemelerini alabildiğiniz gibi anlaşmalı kargo hizmetleri ile teslimatınızı en uygun koşullarda gerçekleştirebilirsiniz.
Shopier, internetten ürün veya satış yapmak isteyen bireysel veya ticari girişimcilere ücretsiz hizmet sunan bir e-ticaret hizmet sağlayıcısıdır. Ücretsiz açılan üyelik ardından mağaza açılışı yapabildiğiniz Shopier’da, müşterilerinizin üye olmasına gerek duyulmaz. Tüketicilerin ilgi göstereceğini düşündüğünüz ürün veya hizmetlerinizi e-ticaret deneyiminiz olmadan nakde dönüştürmek için Shopier’ı kullanabilirsiniz.
Shopier’da Mağaza Nasıl Açılır?
Shopier üzerinden dükkan açarak satışa başlamak için ücretsiz üyelik oluşturmak yeterlidir. Herhangi bir üyelik ya da aylık kullanım ücreti ödemeye gerek duymadan dükkanınızı açmanız ve özelleştirmeniz ardından, ürünlerinizi listeleyerek mağazanızı satışa hazır hale getirebilirsiniz. Birkaç adımlık açılış aşaması sonrası oluşturulan dükkan linkinizi hedef kitlenize ulaştırarak sipariş almaya hemen başlayabilirsiniz.
Hem sosyal medya hem de pazaryerlerinde satış yapmaya olanak tanıyan Shopier uygulaması, masaüstü ya da mobil cihazlar üzerinden kolayca kullanılabilmektedir. Ürünlerinizi her iki erişim noktası üzerinden yapabileceğiniz gibi üyelik işlemleri de mobil ya da masaüstü cihazlar aracılığı ile tamamlanabilir. Üyelik için tamamlamanız gereken aşamalar 8 adımda özetlenebilir. 8 adımda Shopier’de mağaza açmak için aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz:
- Shopier web sitesine https://shopier.com/ adresini kullanarak giriş yapın ve ana sayfanın sağ üst bölümünde yer alan ve aşağıda gösterilen “ÜCRETSİZ Üye Ol” butonuna tıklayın.
- Yapılan giriş sonrası açılan ücretsiz hesap oluşturma sayfasında, aşağıda ekran görüntüsü paylaşılan bilgilerin girişinin yapılması gereklidir. İlgili alanlara Shopier dükkan adı, e-posta adresi, cep telefonu numarası ve şifre girişi yapılması sonrası “HESAP OLUŞTUR” butonuna tıklayarak üyelik işlemleri tamamlanır.
- Yukarıdaki iki basamaklı üyelik işlemlerinin ilk aşamasını tamamlamanın ardından Shopier kullanıcı paneliniz açılır fakat paneldeki butonlar henüz pasif durumdadır. 5 adımlık üyelik işlemlerinin ilk adımında istenen “Üyelik Bilgilerini” girin ve “İlerle” butonuna tıklayın.
- Shopier’a bildirdiğiniz üyelik bilgileri ile aynı isme kayıt banka hesabına ait IBAN numarasını girin ve “İlerle” butonuna tıklayın.
- Satışını yaptığınız ürün ya da hizmet grubu hakkında size verilen alana kısa bir bilgilendirme yazısı yapın ve ödeme altyapısı tercihine bağlı olarak “Kendi İnternet Sitem” seçimini yaparak “İlerle” butonuna tıklayın.
- Eğer üyelik başvurusunda bulunan kişinin e-ticaret sitesine ait ödeme altyapısı kullanılacaksa, e-ticaret site ya da sitelerine ait adresler istenen alanlara girilmeli ve “İlerle” butonuna tıklanmalıdır.
- Başvuruya ait temel bilgilere ilişkin özeti inceleyin ve “Tamamla” butonuna tıklayarak üyelik başvurunuzu tamamlayın.
- Başvuruyu tamamlamanın ardından geçecek 24 saatlik süre sonunda Shopier başvurunuz onaylanarak tarafınızla SMS ya da e-posta yolu ile iletişime geçilir.
Shopier’da Nasıl Satış Yapılır?
Shopier’da 3 yöntem ile satış yapılabilmektedir. Instagram, Facebook, Twitter, vb. sosyal medya mecraları üzerinden satış yapılmasına olanak tanıyan Shopier, internet sitesinden ya da global pazaryerleri üzerinden satış yapmak isteyenler tarafınca da kullanılır. Shopier ile satış yaparken kullanılan yöntemden bağımsız olarak anlaşmalı kargo avantajlarından yararlanılabildiği gibi banka ve kredi kartı ile taksitli ödeme seçenekleri ile tahsilat yapılabilir.
Shopier, farklı mecralar üzerinden satış yapılmasını desteklemeyi oluşturulan dükkan linki aracılığı ile başarır. Shopier dükkan linkinizi sosyal medya üzerinden ya da diğer kanallardan paylaşarak satış yapabilirsiniz. Sipariş sürecinin her aşaması otomatik olarak işlemekte olup Shopier altyapısı ile satış yapabileceğiniz üç model hakkında ayrıntılı bilgi aşağıda başlıklar halinde paylaşılmaktadır.
Shopier ile Sosyal Medyadan Satış Yapmak
Shopier ile e-ticarete atılan girişimciler, dükkanlarının linkini ve satışını yaptıkları ürünleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak satış yapabilirler. Siparişlere ilişkin tüm sürecin otomatik olarak yönetildiği ve müşterilerden alınan ödemelere ya da müşteriye ürün gönderimlerine ilişkin gerekli bilgilendirmeler düzenli olarak bu modelde yapılmaktadır. Instagram başta olmak üzere Facebook, Pinterest ve Twitter üzerinden satış yapılabilen bu model için yine Shopier’dan ücretsiz üyelik açılması ve 24 saatlik bekleme süresi sonrası mağazanın aktifleştirilmiş olması gereklidir.
Sosyal medya hesaplarından Shopier ile satış yapmak için bireysel ya da ticari üyelik oluşturulabilir. Üyeliklere ilişkin komisyon ücretlendirmeleri farklı olmakla birlikte her iki üyelik tipi için açılan Shopier hesapları için herhangi bir ödeme yapılmamaktadır. Burada kritik süreç, Shopier ile Instagram ya da diğer sosyal medya araçları arasındaki bağlantının kurulması sürecinde yaşanmaktadır. Üyeler, Shopier mağazalarının linkini ilgili sosyal medya mecrası üzerinden paylaşarak satış yapabilmektedirler.
Shopier dükkan linkini öğrenmek için PC ya da mobil cihaz aracılığı ile Shopier hesabına giriş yapılmalı ve menü yardımı ile “Dükkan Yönetimi – Dükkan Seçenekleri” bölümü ziyaret edilmelidir. Dükkan adı alanının hemen yanında yer alan seçeneğe tıklanarak “linki kopyala” işlemini yapan dükkan sahibi, bu linki Instagram ya da diğer sosyal medya profillerine yapıştırarak Shopier ile sosyal medya aracı arasındaki bağlantıyı oluşturabilir.
Oluşturulan dükkan linki, sosyal medya hesabı takipçilerinizin ürünlerinize veya hizmetlerinize ulaşabilmeleri için gerekli bağlantıyı sağlar. Hesabınıza kazandırdığınız her yeni takipçi bahsi geçen link aracılığı ile size ve ürünlerinize ulaşır. Bu nedenle Shopier ile sosyal medyada satış yaparken satışla birlikte takipçi sayınızı artırmaya da odaklanmanız önemlidir.
Shopier ile İnternet Sitesinden Satış Yapmak
Shopier, geliştirilen altyapısından bağımsız olarak her e-ticaret sitesinden satış yapılmasını destekler. Sosyal medya hesapları aracılığı ile yapılan satışlarda olduğu gibi e-ticaret sitesinden Shopier ile satış yapılırken yine sipariş otomasyonu ayrıcalığı, banka ve kredi kartı ile tahsilat fırsatı ve anlaşmalı kargo avantajından Shopier kullanıcıları yararlanabilmektedirler.
Shopier, alıcılar için kullanım kolaylığı, güvenli ödeme yöntemi ve taksitli alışveriş imkanı gibi artılar sağlar. Bu artılar ile siz e-ticaret yaparken işinizi kolaylaştırırken daha geniş bir müşteri kitlesinin beklentilerini sunabilme avantajı elde edebilirsiniz. Dakikalar içerisinde ücretsiz Shopier mağazası açarak internet siteniz üzerinden ürün veya hizmetlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.
Shopier ile Online Pazaryerlerinden Satış Yapmak
Shopier, global pazaryerlerinde satış yapmak isteyen e-ticaret girişimcileri tarafından da kullanılabilir. Online pazaryerlerindeki mağazalarınızı Shopier’a yönelterek yurtiçi ve yurtdışı müşterilerinize ürün veya hizmet satışı gerçekleştirebilirsiniz.
Online pazaryerlerinde yapılacak satışlar için açılacak Shopier hesabı sonrası tek bir tıklama ile hesabın bağlanması gereklidir. Gerekli bağlantı kurulması ardından müşterileriniz pazaryerlerinde dükkanlarınızda verdiği siparişler Shopier’a yönlendirilir ve yine ödeme Shopier ile kolayca tamamlanır. Bu süreçte müşterilerinizin Shopier üyesi olmasına gerek bulunmamaktadır. Shopier ile Etsy, ebay, Letgo ve Discogs gibi yurtiçi ve yurtdışı pazaryerlerinde satış yapabilirsiniz.
Shopier ile Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?
Shopier, mağaza sahipleri ile müşterilerine yönelik sunduğu kolaylıklar ile alışverişi kolaylaştırırken, güvenlik ve yüksek dönüşüm oranı beklentilerine de karşılık verir. Çok sayıda farklı kanaldan satış yapma becerisi kazanılan Shopier ile satış yapmanın 9 avantajı hakkında şunlar söylenebilir:
Ücretsiz Üyelik
Shopier’a üyelikler ücretsizdir. Üstelik üyelik için kurumsal üyelik zorunluluğu bulunmaz. Bireysel veya ticari tercihe göre ücretsiz üyelik oluşturarak düşük komisyon oranları eşliğinde Shopier ile satış yapabilirsiniz.
Bol Alternatifli Ödeme Altyapısı
Shopier zengin ödeme çeşitliliğine sahiptir. Müşterilerinize Shopier’da ön ödemeli kartlarla birlikte banka veya kredi kartı ile satış yapabilir, yapılan satışları taksitlendirerek daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edebilirsiniz.
Düzenli Haftalık Tahsilat İmkanı
Shopier’da yapılan satışların tahsilatı için aylarca beklenmez. Her haftanın Çarşamba günü yapılan satışların ödemeleri kullanıcı banka hesabına aktarılır. Böylece işletmenizin nakit akışını hızlı tutarak paranın maliyetine katlanmaktan kaçınabilirsiniz.
Kolay Entegrasyon
Shopier, e-ticaret altyapısı fark etmeksizin kolayca entegre edilmektedir. Shopier üyelik işlemini tamamlayarak sosyal medya hesaplarınızdan, e-ticaret sitenizden ve global pazaryerlerinden satış yapmaya hemen başlayabilirsiniz.
Yüksek Hızda Satış Fırsatı
Shopier’de ödeme işlemleri oldukça hızlıdır. Takılan ya da farklı bir sorunla karşılaşan ödeme sayfaları nedeniyle yaşanan müşteri kaybını Shopier ile önleyerek yüksek satış dönüşüm oranları yakalayabilirsiniz.
Farklı Mecralarda Satış Yapabilme Kabiliyeti
Shopier ile e-ticaretin sınırlarını genişletebilirsiniz. İnternet sitenizle birlikte sosyal medya hesaplarınız üzerinden satış yapabilir, global pazaryerlerine açılarak dünyanın farklı noktalarındaki hedef kitlelerinizle ürün veya hizmetlerinizi buluşturabilirsiniz.
Zengin Müşteri Avantajı
Shopier, internetin en çok kullanılan platformlarını sizin doğal satış alanınıza çevirir. Shopier ile daha geniş bir hedef kitleye ulaşma şansı yakalayarak, arzu ettiğiniz yüksek satış rakamlarına kolayca ulaşabilirsiniz.
Anlaşmalı Kargo Desteği
Shopier ile çalıştığınızda siparişlerinizin teslimatı için uygun fiyatlarda firma anlaşmalı kargolarından yararlanabilirsiniz. Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve satıcı ödemeli gönderilen 35 TL ve üzeri kargo gönderileri için Shopier anlaşmalı kargo şirketleriyle çalışarak form doldurma ve yüksek maliyet gibi olumsuzlukları ortadan kaldırabilirsiniz.
Her Cihazdan Kolay Ulaşım
Shopier hesabınıza ister mobil isterseniz masaüstü cihazlarınızdan ulaşabilirsiniz. İnternete bağlanan herhangi bir cihaz aracılığı ile hesabınıza ulaşabilir, siparişlerinizi görüntüleyebilir ve kargo işlemlerine yönelik kodları oluşturarak mağazanızı yönetebilirsiniz.
Shopier’da Ürün Listeleme Nasıl Yapılır?
Shopier, mobil veya masaüstü cihazlar üzerinden kolayca kullanılır. Ürün listeleme süreci için her iki cihaz tipi ile Shopier hesabınıza giriş yaparak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. İşlemler için Shopier hesabınıza giriş yaptığınızda sırası ile “Ürünler – Ürün Listeleme” girişini tamamlamanız gereklidir. Yapılan giriş sonrası “+” ikonuna tıklandığında ürünlerinizi Shopier mağazanıza yüklemeniz için gerekli menüye erişim sağlanmaktadır. Ürünlerinizi anlatıldığı şekilde listelerken şu kritik 4 detaya dikkat etmeniz yeterlidir:
- Ürüne ait en az bir adet görsel yüklemeniz gereklidir. Ürünü tam gösteren, yüksek kaliteli, merak uyandıran ve tercihen birden fazla görsel yükleyebilirsiniz.
- Ürünün adı ile birlikte ürüne ilişkin mutlaka bir açıklama girin.
- Ürününün satış fiyatını ve hangi para birimi ile satış yapıldığının detayını işleyin.
- Ürüne ait stok adedi ile birlikte kargo tipi seçimini eklemeyi unutmayın.
Shopier Fatura Nasıl Kesilir?
Shopier’da şirket olmadan satış yapılabilmektedir. Bu nedenle fatura kesme noktasında herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Shopier kullanıcıları yaptıkları satışları bireysel olarak yapabilseler de gerek cezai yaptırımlar gerek e-ticarette güvenilirlik için faturanın şart koşulması bir şirket kurmayı zorunlu hale getirmektedir. Şirket kurmak size profesyonellik getirerek marka olma yolunda önünüzdeki pek çok engeli ortadan kaldırmanıza yardımcı olur.
Shopier’da satış yapmak için herhangi bir şirket tipini tercih edebilirsiniz. Şirket kurmanın ardından bir muhasebeci ya da mali müşavir ile çalışarak Shopier ile yaptığınız satışların faturalarını kesebilir ve bu faturaları ürün gönderimlerinde müşterinize ulaştırabilirsiniz.
Shopier Satış Stratejisi Nasıl Olmalı?
Shopier’a katılmak hızlı ve maliyetsizdir. Satışlar için de düşük maliyetle çalışma fırsatı mağaza sahiplerini beklemektedir. Her mecrada satış yapabilmeniz adına sizlere büyük kolaylıklar tanıyan Shopier’da satışlarınızı artırmak için pek çok farklı stratejiyi harmanlayarak çalışma yürütmeniz gereklidir.
Shopier’da uygulanacak satış artırma stratejileri belirlenirken, satış yapılacak platformun gerektirdikleri önemlidir. Çünkü her platformun kendine has dinamikleri bulunmakta, farklı kitlelerce kullanılmakta ve bu değişkenler dijital pazarlama stratejilerini önemli oranlarda etkilemektedir. Bu nedenle Shopier’da satış stratejisi belirlerken sizlerle paylaştığımız 9 kritik detayı dikkatle incelemenizi ve platformunuza uygun olanlardan yararlanmanızı tavsiye ederiz:
Ürününüzü Doğru Konumlandırın
Dünya üzerinde “yanlışlıkla” ya da “tesadüfen” keşfedilen onlarca ürün bulunduğu doğrudur. Fakat siz e-ticarete adım attığınızda işinizi bu tesadüflere bırakmamalı, ürününüzü doğru konumlandırarak doğrudan hedef kitlenizle ürün veya hizmetlerinizi buluşturabilmelisiniz.
İyi bir hedef kitle analizi ile işe başlarken müşterilerinizin ne sevdiğini analiz etmeniz, kitlenizin dikkatini ürünle ilgili hangi detayla çekebileceğinizi bilmeniz ve kullanacağınız pazarlama kanallarını seçmeniz gereklidir. Shopier, kendi markasını kurmuş girişimcilere “müşteri ile birebir diyalog kurabilme” avantajı sunarak ürün konumlandırması konusunda elini güçlendirir.
Shopier’da Pazar araştırması yapmak için size sunulan opsiyonları kullanarak hedef kitlenizi doğru bir şekilde analiz edebilirsiniz. Bunun için Instagram anketleri düzenleyebilir, müşteri geri bildirimlerini takip edebilir, mail bülteni oluşturabilir ve müşterilerinizin fikirlerine başvurabilirsiniz. Bu yöntemlerle elde ettiğiniz verileri kullanarak hedef kitlenizi doğru tanımlamanın ardından ürün konumlandırmasını başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
İlgi Çeken Kaliteli Ürün Fotoğrafları Kullanın
Özellikle Instagram gibi sosyal medya üzerinden yapılacak Shopier ile satışlarda ana kurgu görsel üzerine olmalıdır. Sosyal medyanın doğası gereği özgün ve yüksek kaliteli görsel kullanımı bir zorunluluk olarak algılanmalıdır. Görseller için kalite ve özgünlük yanında ilgi çekmesi adına “merak uyandırıcı” kavramı da başarı için öne çıkmaktadır.
Instagram, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları üzerinden elde edilen çeşitli veriler, merak uyandıran görsellerin çok daha fazla etkileşim aldığını göstermektedir. Bu nedenle Shopier ile satış yaparken hedef kitlenize ulaşmak için çeşitli yöntemleri kullanmakla birlikte özgün, kaliteli ve ilgi çekici görseller seçerek etkileşim alma şansını artırabilirsiniz.
Ürünlerinizin Kullanımına İlişkin Dokümanlar Hazırlayın
E-ticarette tüketiciler, satın almak istedikleri ürünleri değerlendirirken kullanımına ilişkin örnekleri incelemekten hoşlanır. Bu örnekler satın alma kararlarında etki ederek satış istatistiklerini iyileştirmektedir.
Siz de bu stratejinin gücünden yararlanarak hedef kitlenize yönelik yazılı, görsel ve video içerikler hazırlayabilirsiniz. Özellikle bir konu çerçevesinde şekillendirilmiş ve etkili bir hikaye yakalamayı başaran video içeriklerin tüketicilerin zihinlerinde yer ederek satın alma kararlarını etkilediği bilinmektedir.
Google’a Reklam Verin
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, e-ticaret girişimcilerine müşteri çekme anlamında büyük kazanımlar sunar. Google Ads sistemi ile ürün veya hizmetlerinize ilişkin reklam vererek yapılan aramalarda ön plana çıkabilirsiniz.
Google Ads sistemi, yüksek geri dönüşüm oranları ve düşük maliyeti ile dikkat çeker. Google’un sonuç listeleme sayfalarının ilk sıralarında satışını yaptığınız ürün veya hizmeti ilk sıralarda konumlandırarak, hedef kitlenize ulaşmak için en etkili kanallardan birisinin gücünden yararlanabilirsiniz.
Müşteri Sadakatine Önem Verin
İyi bir marka yaratma sürecinde de önemli paya sahip müşteri sadakati, Shopier ile yapılan satışlar için de başvurulabilecek önemli bir stratejidir. Sektöre veya satılan ürüne yönelik olarak atacağınız olumlu adımlar ile müşterilerinizin ilerleyen günlerde alacakları ürün veya hizmetler için yeniden sizi tercih etmelerini sağlayabilirsiniz.
Büyük markalar bu alanda başarılı olmak için müşteri sadakat programları başlatmaktadır. Dünyanın en ünlü kahve satıcısı Starbucks’un tekrarlayan alışverişlere yönelik ücretsiz kahve satın alma fırsatı ya da oyuncak devi LEGO tarafından uygulanan LEGO VIP gibi uygulamalar Shopier satışlarınız için size ilham verebilir.
Müşteri sadakat programı uygularken zamanlama önemlidir. Henüz sürecin başında önceliğinizin müşteri edinmek olduğu düşünüldüğünde, sadakat programları için kendinize bir kitle edindiğiniz dönemleri zamanlama olarak tercih edebilirsiniz.
Sosyal Medya Reklamlarından Yararlanın
Shopier ile sosyal medyada satış yaparken hedef kitlenize ulaşmak için sosyal medya reklamlarını kullanabilirsiniz. Instagram, Facebook ve Twitter’da verilen ürün veya hizmet reklamları ile hedef kitlenizle doğrudan buluşabilirsiniz.
Sosyal medya reklamları sundukları filtreleme opsiyonları ile farklı hedef kitleler tanımlamanızı kolaylaştırır. Böylece her reklam için farklı hedef kitleler belirleyebilir ve niş bir alana yönelmeniz nedeniyle reklam giderlerinizi kısabilirsiniz. Özellikle kampanya dönemleri, pazarlama faaliyetleri için doğru zamanlardır. Bu dönemleri boş geçmeyerek hem satışlarınızı hem de marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.
Yarışma Düzenleyin
Özellikle Instagram üzerinden yapılan satışlarda tanınırlığını artırmak isteyen sanal mağaza sahipleri, çeşitli yarışmalar düzenleyerek yeni takipçiler kazanmaktadırlar. Daha fazla kişiye ürün veya hizmetlerinizi ulaştırabilmek için Shopier satış stratejinizde siz de yarışmalara yer verebilirsiniz.
Yarışma kurallarını iyi belirlemeniz ve yarışma sonucu vereceğiniz ödülleri doğru seçmeniz halinde gerçekleşecek katılım sizi bile şaşırtabilir. Bu yolla takipçilerinizi artırırken daha geniş bir hedef kitleye paylaşımda bulunma şansı yakalayabilirsiniz.
Influencer Marketing Çalışmaları Yürütün
Influencer marketing ya da influencer pazarlama, pek çok markanın popüler olmasına yardımcı olmuş etkili bir yoldur. Sosyal medyada çok takipçiye sahip ve takipçilerini etkileme gücü bulunan “Influencerlar” ile ortak bir çalışma gerçekleştirerek kısa ve uzun vadede önemli başarılar elde edebilirsiniz.
Günümüz tüketicileri satın alacakları ürün veya hizmetlere ilişkin kullanıcı geri dönüşlerine önem verirler. Influencerlar ise çağımızın “bilirkişileri” olarak tanımlanabilir. Güvendikleri bir kişi tarafından kullanılan ve önerilen bir ürünü satın almak isteyen bir kitleye ulaşmak için Shopier ile satış stratejinize Influencer marketing çalışmalarını mutlaka ekleyin.
Müşteri İletişimine Mesai Harcayın
E-ticarette güven her şeydir ve tüketiciler, satın alma öncesi markalardan destek beklerken aynı desteği satın alma sonrası da görmek isterler. Günümüzde pek çok tüketici satın alacağı ürün veya hizmetlere ilişkin yapılan yorumlara göz atmakta, satıcıya yönelik yapılan değerlendirmeleri okumaktadır. Siz de müşteri iletişimi konusuna özen göstererek Shopier mağazanıza duyulan güveni artırabilirsiniz.
Müşteri etkileşimi, markanıza duyulan güvenin artarak marka imajınızı güçlendirmenize de yardımcı olur. Bu nedenle müşterilerinizin yaptıkları ürün yorumlarına geri dönüşler yapmayı ve sordukları sorulara yanıt vermeyi ihmal etmeyerek başarılı bir müşteri iletişim politikası talip etmeniz gereklidir.
Shopier kullanmak için şirket kurmak gerekmez. Firma, ticari üyelik yanında bireysel üyelik için de destek vermektedir. Fakat gerek güvenilirlik gerek yasal mevzuat gereği internetten satışı yapılan ürün veya hizmetler için fatura kesmek gereklidir. Fatura kesebilmek için satış yapılan platformdan bağımsız olarak şirket kurma zorunluluğu bulunmaktadır.
Shopier’da üyelik işlemleri birkaç dakikada tamamlanmaktadır. İletilen üyelik başvuru formu ise en geç 24 saat içerisinde onaylanarak kullanıcı ile SMS ya da e-posta yolu ile iletişime geçilmektedir.
Shopier, kullanıcısı adına fatura kesmez ya da satış yapmaz. Shopier aracılığı ile yapılan satışların faturası mağaza sahibi tarafından gerçekleştirilmektedir. E-ticaret için fatura kesmenin gerek iade gerek teslimat süreci için gerekliliği düşünüldüğünde, her e-ticaret platformunda olduğu gibi Shopier’da yapılan satışlar için fatura kesmek zorunludur demek doğrudur.
Shopier sosyal medya ve pazaryerlerinde kolayca satış yapılabilmesini sağlamanın yanında ödeme güvenliği ile de öne çıkar. Shopier’da ödeme için kullanıcıya özel sayfalar oluşturulur ve bu sayfalarda yapılan tüm işlemler güven altındadır.
Instagram profilinizde Shopier mağaza linkinizi paylaşabilirsiniz. Mağazanızın linkini oluşturmak için Shopier hesabınıza girin ve menüyü kullanarak dükkan yönetimi – dükkan seçenekleri bölümüne giriş yaparak kopyaladığınız linki Instagram profilinizde ya da hikayelerinizde paylaşabilirsiniz.
Shopier siparişlerinizi takip etmek için cep telefonu ya da bilgisayarınızdan hesabınıza giriş yaparak “Siparişler” bölümüne erişim sağlamanız gereklidir. Bu alanda 4 farklı sekme altında siparişlere ilişkin bilgiler görüntülenmektedir. Müşterilerin ödemeyi tamamladığı ve teslimat beklediği siparişler Açık, müşteriye ulaşan siparişler Kapalı, ödemenin hesaba aktarılmadan iptal edildiği siparişler İptal ve ödeme alınmasına karşın müşteri tarafından iade edilen siparişler ise İade başlığı ile görüntülenir.
Shopier kullanıcıları, yaptıkları satışların teslimatlarında Shopier anlaşmalı kargoları ile çalışabilirler. Shopier, MNG Kargo ve Yurtiçi Kargo ile Türkiye’nin her noktasına yapılacak teslimatlarda mağaza sahiplerine destek vermektedir.
Shopier’da kargo göndermek için hesabınıza giriş yapmanız ve “Siparişler” menüsüne ulaşmanız gereklidir. Gönderimi için kargo kodu oluşturmak istediğiniz sipariş üzerine tıklayarak açılan siparişe ait detay bölümünde “Anlaşmalı Kargo” sekmesine tıklayın ve “Anlaşmalı Kargo Kodu Al” butonu yardımı ile işleminizi tamamlayın.
Shopier’da kullanım ya da abonelik ücreti alınmaz. Ücretsiz olarak üyelik açabilirsiniz. Shopier, yurtiçi ve yurtdışı satışlara yönelik farklı belirlenen ve %2,99’dan başlayan komisyon oranlarıyla çalışır.
Shopier’da üyelik ücretsizken, yapılan satışlar üzerinden satıcıların komisyon ödemesi gereklidir. Shopier, yurtiçi yapılan satışlarda ürün fiyatı üzerinden %2,99 + 0,49 TL komisyon kesintisi uygular. Yurtdışı satışlarda ise Shopier tarafından yapılan kesinti ürün fiyatı üzerinden %3,99 + 0,49 TL’ye yükselir.
Shopier’da ödeme günleri Çarşamba’dır. Tamamlanan siparişlere ait ödemeler, her haftanın Çarşamba günü Shopier tarafından banka hesabınıza otomatik olarak aktarılmaktadır.
Shopier, kullanıcılarından aldığı komisyonlara yönelik vergi ödemektedir. Alınan komisyonlar doğrultusunda vergi beyanında bulunan şirket, yasal yükümlülüklerinin tamamını yerine getirmektedir.
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Farklı Sektörlerde Tekrarlayan Ödemeleri En İyi Şekilde Kullanma Yöntemleri
Müşterilerin işletmeden düzenli olarak ürün ve hizmet satın alımında tekrarlayan ödeme yöntemleri kullanılı
Mikro-İşletmeler için Tek Tıkla Ödeme Kullanarak Satış Süreçlerini Basitleştirmek
Rekabetin oldukça yoğun olduğu e-ticaret sektöründe, şirketler rakipleri arasından sıyrılmak için çeşitli fa
Tek Tıkla Ödeme Kullanarak Tekrarlayan Müşteri Satın Almalarını Teşvik Etme Yöntemleri
One click checkout yani tek tıkla ödeme online alışveriş yaparken müşterilerin hızlı şekilde ödeme yapmasın