Shopify’da Nasıl Satış Yapılır? Mağaza Nasıl Açılır? | PayTR
Logo Logo

Shopify’da Nasıl Satış Yapılır? Mağaza Nasıl Açılır?

İçindekiler
25.08.2022 - 21 dk Okuma Süresi

E-ticaretin avantajlarından yararlanmak isteyen fakat herhangi bir kodlama bilgisine sahip olmadığı gerekçesi ile işe nereden başlayacağını bilmeyenler için Shopify, sunduğu hizmetler ile online alışverişe başarılı bir giriş yapma fırsatı sunuyor. Dünya çapında 175 ülke girişimcisinin internetten satış yapmak için tercih ettiği Shopify’da mağaza açmak ilk bakışta zor bir süreç olarak değerlendirilebilir. Basit, mükemmel işleyen ve e-ticaret işleyişinin her anında desteğini hissedeceğiniz bir Shopify mağazası kurulumu için aradığınız desteğe yönelik hazırlanan rehber yazımız yardımı ile sadece 30 dakikada e-ticaret mağazanızı yayına alabilirsiniz.

Shopify Nedir?

Shopify, yazılım ve programlama bilgisine ihtiyaç duyulmadan e-ticaret mağazası oluşturulabilen ücretsiz bir e-ticaret mağaza yazılımıdır. Satılacak ürünün kategorisinden bağımsız olarak kullanılabilen Shopify altyapısı ile herhangi bir deneyime ya da teknik bilgiye sahip olmadan e-ticaret sitesi kurulabilir.

shopify

Shopify’a tüm tarayıcılardan ve cihazlardan ulaşılabilir. Kanada merkezli bu e-ticaret mağaza yazılımının dünya çapında 5 milyon girişimciye destek verirken, 175 ülkede toplam 444 milyar dolarlık bir alışveriş hacmine tek başına aracılık etmektedir.

Shopify’da Nasıl Mağaza Açılır?

Shopify’da mağaza açmak için 8 basit işlem adımını takip etmeniz yeterlidir. Bu süreçte sizlere sunduğu hizmet altyapısını tanıma şansı sunan marka, 14 günlük ücretsiz deneme fırsatı sunar. Dilerseniz mağazanızı kurmak için Shopify’i seçmeden önce bu altyapının sunduğu hizmetleri ilk elden test edebilirsiniz. E-ticaret sitenizi yayına almak için Shopify’i seçtiğinizde mağaza kurulumu için takip etmeniz gereken 7 adım aşağıdaki başlıklarda ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

1- Kaydınızı Oluşturun

Shopify’da mağaza işlemleri kayıt ile başlar. Kayıt işlemleri için geçerli bir e-posta adresinizin bulunması yeterlidir. Shopify, 14 günlük ücretsiz deneme seçeneği ile sunduğu altyapıyı kulanım öncesinde test etme imkanı tanımaktadır. Shopify ana sayfasına erişim sağladığınızda aşağıda görselde gösterildiği gibi “Start free trial” butonuna tıkladığınızda kayıt işlemlerine başlayabilirsiniz.

shopify kayıt

Yukarıdaki butonu kullanarak başladığınız kayıt adımlarının ilk aşamasında, karşınıza iki seçeneğin var olduğu bir ekran çıkar. İlk kayıt işlemleri için “I’m just starting” seçiminin yapılarak “Next” butonunun tıklanması ile birlikte kayıt işlemlerinin devamı için ilerlenebilir. Kayıt sürecinin tamamında nerede satış yapmak istediğinizi, mağaza isminizi, ülkenizi ve kayıt işlemlerini tamamlamak için e-posta ya da Facebook, Google ve Apple hesabınızı seçmeniz gereklidir. Basit bir şekilde Shopify kaydınızı oluşturmanın ardından 14 günlük ücretsiz deneme süresi içerisinde mağazanızı yayına almak için gereken diğer 6 adımı tamamlamaya başlayabilirsiniz.

2- Tema Seçimini Tamamlayın

Shopify, ücretli ve ücretsiz alternatiflerin yer aldığı zengin bir tema mağazasına sahiptir. Herhangi bir kodlama bilgisi ya da teknik desteğe ihtiyaç duymadan çevrimiçi mağazanızı kurmak için Shopify tasarımcılarının desteği ile mağazanızın görünümünü etkileyecek olan temanızı seçerek işleme devam edebilirsiniz.

Shopify, ücretsiz temaları kendisi hazırlarken ücretli olan temalar üçüncü taraflarca tasarlanmıştır. Eğer ücretli bir tema seçtiyseniz destek için başvuru noktanız Shopify değil temayı geliştiren üçüncü taraftır. Bu detayı da hatırlatmanın ardından 70’den fazla temanın yer aldığı listeden satışını gerçekleştirdiğiniz ürün için en uygun bulduğunuz seçimi yapabilirsiniz.

3- Mağazanızı Özelleştirin

Temanızı seçmenin ardından düzen, renk ve görüntüler ile ince ayarlama yapma imkanı size tanınır. Mağazanızı özelleştirmenize olanak tanıyan bu ince ayarlar ile sizinle benzer temayı kullanan diğer çevrimiçi mağazalardan farklılaşabilirsiniz.

Temanızın görsellerini bu aşamada mağazanızla uyumlu hale getirme şansınız bulunmaktadır. Shopify, bu noktada yaptığınız değişikliklerin nasıl göründüğünü hayal edebilmeniz adına ön izleme seçeneği ile sizlere destek verir. Herhangi bir grafik tasarım ya da kodlama bilgisi olmadan basit dokunuşlar ile seçmiş olduğunuz ücretsiz ya da Premium temada gerekli özelleştirmeleri yapabilirsiniz. Mağazanızı özelleştirmek adına Shopify temalarında değiştirebileceğiniz ya da ekleyebileceğiniz özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Renk düzeni
  • Logo
  • Yazı tipleri
  • Görseller
  • Ürünlerin ana sayfada görüntülenmesi tercihi ve ilişkili ürünler bölümü
  • Referanslar
  • Ana sayfa kaydırıcısı
  • Galeri
  • İletişim, kargo, hakkımızda ve mağaza politikası ile ilgili alanlar

4- Ürünlerinizi Mağazanıza Ekleyin

Mağazanızın tema seçimini yapmanın ve özelleştirme için son dokunuşları gerçekleştirmenin ardından ürünlerinizi mağazanıza ekleyebilirsiniz. Bu işlemler için “Products” ya da “Ürünler” sekmesini kullanmanız gereklidir. İlgili sekmenin açılan menüsünde “All Products” bölümüne giriş yaparak “Add product” butonuna aşağıdaki görselde anlatıldığı gibi tıklayarak ürünlerinizi eklemeye başlayabilirsiniz.

shopify mağaza

Yukarıdaki işlemi tekrarladığınız anda ürün eklemek için size sunulan pencereye ulaşabilirsiniz. Burada ürün ile ilgili görselleri yüklemekle birlikte ürün başlığı ve açıklaması için size ayrılan alanlar bulunur. Bu noktada SEO uyumluluğuna önem vererek kısa bir ürün açıklaması hazırlamanız, ürünle ilgili bilgi almak isteyen müşterilerinizin ilgisini çekeceği gibi Google gibi arama motorlarınca da fark edilir. Arama motoru sıralamalarında yer almak için ürününüzle ilgili anahtar kelimeleri kullanarak ürün açıklaması hazırlayabilirsiniz.

Burada bir diğer püf nokta ürün görseli seçimi aşaması ile ilgilidir. Ürün görselleri satışı yapılan ürünü tam göstermesi yanında kaliteli ve özgün olmalıdır. Yüksek kalitede ve ne olduğu anlaşılan bir ürün fotoğrafını yükleyerek ürün fiyatı, envanter ayrıntıları, etiketler, nakliye bilgileri ve ürün çeşitleri ile ilgili bilgilerin girişini yaparak ürününüzü mağazanıza ekleyebilirsiniz.

5- Ödeme Altyapınızı Kurun

Mağazanıza yüklediğiniz ve fiyatları belirlenen ürünlerin satışının tamamlanabilmesi için ödeme altyapınızı kurmanız gerekir. Bu noktada kapıda ödeme, banka havalesi ve EFT gibi geleneksel ödeme yöntemlerine yer vermenin yanında muhakkak banka ve kredi kartı ile ödeme opsiyonunu müşterilerinize sunmalısınız.

Banka ve kredi kartı ile ödeme opsiyonu sunabilmek için Sanal POS altyapısı kullanmanız gereklidir. Sanal POS için bankalara tek tek müracaat ederek uzun bir süreci tamamlamak istemiyorsanız BDDK lisanslı ödeme kuruluşlarından destek alabilirsiniz. Bu noktada PayTR, çok sayıda anlaşmalı banka desteği, ertesi gün ödeme avantajı, düşük komisyon oranları, hızlı başvuru ve kolay kurulum artıları ile öne çıkar. Shopify mağazanızda ödeme altyapınızı kurmak için PayTR seçimini yaparak sadece 2 saat içinde ödeme altyapınızı PayTR uzman desteği ile oluşturabilirsiniz.

6- Teslimat Ayarlarınızı Düzenleyin

Müşterilerinize satacağınız ürünü yüklemeniz ve ödeme altyapınızı oluşturmanın ardından e-ticarete başlamak için son adım olan teslimat ayarlarınızı tamamlamanız gerekir. Shopify, bu noktada e-ticaret girişimcilerinin ihtiyacına uygun çoklu kargo seçeneği desteği ile işinizi kolaylaştırır. UPS ve DHL gibi kargo hizmeti sağlayıcılarına ait maliyet hesaplama modülünün yer alığı Shopify’da “Ayarlar” menüsü altında yer alan “Kargo ve Teslimat” sekmesini kullanarak teslimat ayarlarınızı tanımlayabilirsiniz.

Teslimat süreci, e-ticaretin en önemli ayağını oluşturur. Pek çok potansiyel sahibi e-ticaret girişimcisi her şeyi doğru yapmasına karşın teslimat aşamasında yaşanan problemler ve gecikmeler nedeniyle ciddi müşteri ve satış kayıpları ile karşılaşmaktadır. Siz de bu aşamada sorun yaşamamak, Shopify mağazanızı açmanızla birlikte müşteri memnuniyeti elde edebilecek doğru zamanlama ile teslimat gerçekleştirebilmek için nakliye konusuna daha fazla özen göterin.

7- Mağazanızı Yayınlayın

Shopify mağaza kurulum aşamasının yayın hayatı boyunca birden fazla tekrar edileceği yapılan işlemlere göz atıldığında fark edilmektedir. Fakat, yukarıda anlatılan 6 adımı tamamlamanın ardından mağazanızı yayınlamak için gereken temel işlemleri tamamlamış olursunuz.

Mağazanızı yayına almadan önce son kez menüyü dolaşarak herhangi bir eksiklik bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz önemlidir. Eğer herhangi bir eksiklik bulunmuyorsa size sunulan 14 günlük deneme sürümü içinde herhangi bir eksiklik bulunup bulunmadığını test etmek adına Shopify mağazanızı yayına alarak online satış deneyiminizi başlatabilirsiniz.

Shopify’da Nasıl Satış Yapılır?

Shopify, internet satış yapılması için iki farklı e-ticaret yöntemini kullanıcılarının seçimine sunar. Mağaza açmanızla başlayan satış sürecinde Shopify’da mağazanızdan kendi ürünlerinizi ya da dropshipping ile üçüncü tarafların ürünlerinin satışını yapabilirsiniz. Shopify’da satış yapmak için size anlatılan işlem basamaklarını kullanarak mağazanızı açtığınızda, aşağıdaki iki farklı satış yöntemini tek tek ya da aynı anda kullanabilirsiniz:

Online Mağaza

Shopify’da en çok tercih edilen satış kanalı online mağazadır. Online mağaza ile satış yapmak için ayda 29 dolardan başlayan kullanım ücreti ile Basic Shopify planını seçmeniz yeterlidir. Rehber yazımızda anlatıldığı şekilde 14 günlük ücretsiz deneme sürümünü aktif ederek yayına alabileceğiniz mağazanız için deneme sürümü sonrasında sunulan paket seçeneklerinden herhangi birisini seçerek online mağazanızla satış yapmaya devam edebilirsiniz.

Online mağaza ile satış yaparken Shopify, uygulama mağazası aracılığı ile pek çok e-ticaret işlem detayı için size çözüm sunar. Ayrıca SEO, özel alan adı, ürün sayfaları için dinamik ödeme düğmeleri ekleme ve etkileşimli temalar kullanma seçimlerini yapabilme özgürlüğünü size tanır. Online mağazanızı herhangi bir deneyime ihtiyaç duymadan Shopify’da kurarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Dropshipping

Dropshipping yani stoksuz satış için Shopify’dan destek alabilirsiniz. Herhangi bir fiziki ürün satma zorunluluğu olmadan Shopify’da mağaza açmak mümkündür. Shopify’da doğrudan stoksuz satış mağazası kurarak, herhangi bir stok ya da depolama maliyetini üstlenmeden üçüncü tarafların ürünlerini Shopify mağazanızdan satabilirsiniz.

Stoksuz satış e-ticarete başlamak için iyi bir seçenek olarak öne çıkarken, Shopify da stoksuz satış için mağaza açılması istendiğinde en avantajlı altyapı hizmet sağlayıcısı olarak öne çıkar. Dropshipping için Shopify Uygulama Mağazasından Spocket ya da DSers gibi ilgili uygulamaları yüklemeniz ve mağazanıza entegre etmeniz halinde dilediğiniz ürünün aktarımını gerçekleştirerek satışını tamamlayabilirsiniz.

Shopify ile Yurt Dışına Nasıl Satış Yapılır?

Shopify’ı yurtiçi satışlar için kullanmanın yanında yurtdışına satış yapmak için tercih edebilirsiniz. Dünyanın 175 ülkede kullanılan Shopify ile Türkiye dışındaki hedef kitlenizle ürün veya hizmetlerinizi buluşturabilirsiniz.

shopify yurtdışı satışı

Yurtdışına satış yapmaya başlamak için Shopify mağaza açılış işlemlerini gerçekleştirmeniz gereklidir. Hesabınızı oluşturmanın adından gerekli yasal dokümanlarla ilgili onayları almanın ardından Shopify mağazanıza yurtdışı kapılarını açabilirsiniz. Yurtdışına satış yapmaya başlarken dikkat etmeniz gereken 6 detay ise şu şekilde paylaşılabilir:

  1. Müşterilerinizin sizi bulması için mağaza adınızı belirlerken Türkçe karakter kullanmaktan kaçının.
  2. Shopify’da kullanmak istediğiniz birden fazla satış kanalı arasından seçimler yaparak, hedef kitlenize ulaşma şansınızı artırın.
  3. Yurtdışında başarılı olmak için 14 günlük deneme süresini verimli kullanın ve iyi bir fiyatlama politikası belirleyin.
  4. Fatura, iade ve değişim gibi konularla ilgili şeffaf ve bilgilendirici olun.
  5. Satış yapacağınız ülke ya da ülkelerde kullanılan para birimlerini ayarlayın.
  6. Yurtdışına satış yapmak istediğiniz ülkelerde vergi konularını öğrenin ve vergi ayarlarını tamamlayın.

Shopify’da Yüksek Satış Yapmak İçin Ne Yapılmalı?

Rehber yazımızda değinildiği şekilde temel bilgilerinizin ve satışını yapmak istediğiniz ürünlerin yer aldığı e-ticaret mağazanızı yayına aldığınızda teorik olarak satışa başlayabilirsiniz. Yüksek e-ticaret rekabeti düşünüldüğünde hedeflediğiniz yüksek satış rakamlarına ulaşmak için Shopify’da mağaza açmaktan fazlasını yapmanız gerektiği ortadadır.

Mağazanızı bir üst seviyeye çıkarmak anlamına da gelen bu süreçte arama motorları, sosyal medya, müşteri ilişkileri, genel gidişatın ölçümlenmesi ve dijital pazarlama faaliyetlerinden yararlanılması büyük önem taşır. Özetle Shopify’da mağaza açarak satış yapmak için gereken adımı atabilirsiniz. Daha fazlasını elde etmek içinse kapsamlı bir çalışma yapmanız gerekir. Aşağıda paylaşılan Shopify’da yüksek satış yapmanızı sağlayan en etkili 7 yolu kullanarak siz de mağazanızı çok daha fazla müşteriye ulaştırma şansını değerlendirebilirsiniz.

1- Özel Alan Adı Kullanın

Alan adı, mağazanızın internetteki adresidir. Müşterileriniz tarayıcılarınıza alan adınızı yazdığında mağazanıza ulaşabilmektedir. Bu noktada Shopify’da size ücretsiz olarak www.magazaadi.myshopify.com formatında bir alan adı verir. Hatırlanması zor bir alan adı olmanın yanında güven konusunda da bu alan adı formatı işinizi kolaylaştırmanın aksine zorlaştırır.

Shopify’da tüm sürecin basit bir şekilde yönetilebildiği alan adı (domain) satın alımı için panelden işlem yapılabilme avantajı mevcuttur. Siz de giriş yaptığınız panelinizde Online Mağaza menüsü altında yer alan “Alan Adları” sekmesini kullanarak mağazanız için özel bir alan adı alabilir, mağazanızı bu alan adına bağlayarak güvenilir bir imaj yakalayabilirsiniz.

2- SEO Çalışmalarına Önem Verin

Çevrimiçi ticarette arama motorlarının rolü önemlidir. Günümüz internet kullanıcıları web sitesi adresi tutmak yerine aramak istedikleri her şeyi Google gibi arama motorlarına yazarak, sıralama sonuçlarında yer alan sayfalar arasından yaptıkları seçimler ile ihtiyaçlarını karşılar.

Arama motorlarında öne çıkmak için bazı optimizasyon çalışmalarının yapılması gereklidir. Bu çalışmalar SEO başlığı altında toplanır. Shopify, bu noktada sizlere kapsamlı bir SEO kontrol listesi ile hizmet vererek nerelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olmaktadır.

Shopify tarafından sunulan kontrol listesinden yararlanarak optimizasyon çalışmalarını gerçekleştirebileceğiniz gibi bir SEO uzmanından destek alarak bir profesyonelle birlikte mağazanızın sıralamasını arama motorlarında yükseltebilirsiniz. SEO çalışmalarının dönemlik değil bazı çalışmaların sürekli olarak yapılması gerektiğini unutmayın. SEO çalışmalarını tamamlamanın ardından sürekli olarak yaptığınız iyileştirmelerin sonuçlarını gözlemleyin ve verim alamadığınız çalışmaları değiştirmeyi ihmal etmeyin.

3- Shopify Uygulamalarından Yararlanın

Shopify, geniş bir uygulama mağazası desteği ile kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılar. Sosyal medya entegrasyonu, envanter yönetimi, muhasebe ve e-ticaret yapmak için gereken pek çok noktada size sunulan bu uygulamalardan destek alabilirsiniz. Gerek faaliyet sürecinde işlerin takibini kolaylaştırmak gerek zamanınızı verimli kullanarak vaktinizi satışınızı artırmanın yollarını aramaya ayırabilmek için Shopify uygulama mağazasını ziyaret edin.

4- Sosyal Medya Kullanın

E-ticaret ile uğraşan tüm markalar, hedef kitlelerine erişim sağlamak için sosyal medyadan destek alırlar. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ve daha pek çok sosyal medya mecrasından bu noktada destek alarak hem mağazanızı tanıtabilir hem de müşteri ilişkilerini başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Sosyal medyada ürünlerinizin tanıtımı açmış olduğunuz sayfadan ücretsiz olarak gerçekleştirebileceğiniz gibi dijital reklamlardan yararlanarak daha hızlı büyüme sürecine geçebilirsiniz. Stratejiniz her ne olursa olsun daha fazla satış için sosyal medya desteğine ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

5- Blog Ekleyin

Blog stratejisi, hemen hemen her alandaki web siteleri için ziyaretçi çekme anlamında başarılı sonuçlar veren bir stratejidir. Web sitenize faaliyet alanlarınızla ilgili hazırladığınız bilgilendirici içerikler kullanıcılarınızca beğenildiği gibi arama motorlarında sıralamanızı yükseltmek için elinizi güçlendirir.

E-ticaret siteleri, özellikle satışlarını yaptıkları ürünlerle ilgili konularda bloglar hazırlayarak hem müşteri çekme hem de müşterilerini satın almaya ikna etme noktasında destek alırlar. Örneğin bir çatal bıçak takımı satarken “Çeyiz İçin Çatal Bıçak Takımı Nasıl Seçilir?” konulu bir blog hazırlamak bu anlamda satışını yaptığınız ürüne atıfta bulunurken, çeyiz için araştırma yapan önemli bir kitlenin arama motorlarını kullanarak mağazanızı keşfetmesinin yolunu açabilir. Siz de faaliyet alanınızla ilgili bloglar hazırlayarak hem arama motorlarında listelendiğiniz anahtar kelime sayınızı artırabilir hem de mağazanız üzerinden ziyaretçilerinizin satın alma kararlarına etki edebilirsiniz.

6- Dijital Pazarlama Faaliyetlerini Hızlandırın

Artan internet kullanımı ile birlikte dijital pazarlama faaliyetler, geleneksel pazarlamanın önüne geçti. Bu noktada mevcut alternatif sayısının çok olması ile birlikte daha fazla ziyaretçi sayısına sahip olması, dijital pazarlamayı çevrimiçi yayın ve satış yapan her markanın stratejisinde yer alan önemli bir alana dönüştürdü.

Shopify, “MailChimp” gibi e-posta pazarlamaya yönelik araç desteği verirken siz de Google ve sosyal medya reklamcılığı ile hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Dijital pazarlama maliyetleri geleneksel pazarlamaya göre düşükken geri dönüş oranları oldukça yüksektir. Geri dönüşüm verilerinin takibinin de kolay olduğunu düşünüldüğünde Shopify mağazanızda yüksek satış rakamlarına ulaşabilmek için Google Ads, Facebook Ads, Twitter Ads, e-mail marketing ve Influencer marketing gibi başarılı dijital pazarlama stratejilerinden yararlanabilirsiniz.

7- Müşteri Memnuniyetine Önem Verin

Mağazanızın daha fazla satış yapabilmesi için sizden alışveriş yapan müşterilerinizin memnun kalması önemlidir. Başta teslimat aşaması olmak üzere paketleme, fiyat politikası, ürün kalitesi ve satış öncesi/sonrası desteği noktasında iyi işler ortaya koyarak müşteri memnuniyetini kazanmanız önemlidir.

Müşteri memnuniyeti kazanmak, müşterilerinizin size referans olmasını sağlarken hakkınızda yapılan olumlu yorumlar alışveriş konusunda akıllardaki soru işaretlerini kaldırmaya yardımcı olur. Satışı yapılan ürünleriniz ya da mağazanızla ilgili yapılan her yorumun size yeni bir satış olarak geri döneceğini unutmayın ve müşterilerinizle sadece satış öncesi değil satış sonrası da yakından ilgilenerek müşteri puanlarını toplayın.

Shopify Kullanıcıları İçin Yeni Ödeme Alt Yapısı: PayTR

Shopify’da banka ve kredi kartı ile ödeme alabilmeniz için sanal POS altyapınızın bulunması gerektiğinden bahsetmiş ve Türk mühendislerince geliştirilen ve çok sayıdaki avantajı ile dikkat çeken PayTR’dan sizlere kısaca bahsetmiştik. PayTR, Türkiye’nin en köklü ödeme kuruluşu olmanın yanında Shopify kullanıcılarının ihtiyaç duydukları tüm kanallar üzerinden ödeme alma ve yönetmelerini sağlayan yeni ödeme altyapısını tanıttı.

PayTR ve Shopify işbirliği çerçevesinde kurulan yeni ödeme altyapısı, Shopify mağaza sahiplerinin PayTR altyapısının tüm ödeme kanalları üzerinden ödeme alabilmelerine olanak tanımaktadır. PayTR tercihi ile Shopify’da sanal mağaza sahipleri, tek çekim ya da taksitle banka kartları, ön ödemeli kartlar, PayTR kart saklama ürünü ve alternatif ödeme kanalları aracılığı ile ödeme alabilmektedirler.

PayTR alternatif ödeme araçları yanında farklı para birimleri ile alma imkanı sunmaktadır. Özellikle yurtdışına yapılacak satışlar için döviz ile ödeme almak isteyen Shopify mağaza sahipleri; PayTR ile ABD Doları, Euro, İngiliz Sterlini (GBP) ve daha pek çok farklı yabancı para birimi ile ödeme alabilirler. Shopify mağazanızda PayTR altyapısını kullandığınızda sizleri bekleyen avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

paytr banner

Ertesi Gün Ödeme Avantajı

PayTR üye işyerleri, ertesi gün ödeme avantajı ile satışını yaptıkları ürünlerin ödemelerini ertesi iş gününde banka hesaplarından çekebilirler. Gereğinden fazla bekletilen ödemeler nedeniyle nakit sıkıntısı çekmenizi önleyen PayTR ile aldığınız her ödemeyi ertesi iş gününde banka hesabınızdan çekebilirsiniz.

Düşük Komisyon Oranı

PayTR, standart ve yüksek komisyon oranları yerine müşteri özelinde teklif hazırlayarak hizmet verir. İş hacminize ve faaliyet alanınıza göre hazırlanan PayTR teklifi özellikle başlangıç aşamasında mağazanızın maliyetini oldukça aşağı çekmeyi başarır.

Hızlı Başvuru ve Kolay Entegrasyon

PayTR’a hızlı başvuru seçeneği ile müracaat edebilirsiniz. iFrame API ile çalışan PayTR, kurulum kılavuzları ve teknik ekip desteği ile entegrasyon sürecini oldukça basitleştirir. PayTR web sitesi üzerinden hızlı başvuru ile müracaatınızı iletmenin ardından geçen 2 saatlik süre sonunda, Shopify mağazanıza PayTR sanal pos altyapısını entegre edebilirsiniz.

Yüksek Güvenlik

PayTR, güvenlik alanında tüm tecrübesini üye işyerlerine sunar. PCI-DSS uyumluluğu, SSL sertifikalı ödeme sayfaları, 3D Secure desteği ve Fraud önleme filtreleri ile mağazanızı her türlü kötü niyetli girişime karşı PayTR korur.

PayTR, Shopify mağazaları ile müşteri arasında gerçekleşen ödeme akışını en güvenli şekilde gerçekleştirir. Gerekli güvenlik önlemlerini almanın yanında 7/24 operasyon ve teknik destek hizmeti ile PayTR, güvenlik için tüm endişelerinizi ortadan kaldırmayı başarır.

Müşteri Prestiji

PayTR, Türkiye’nin en köklü ödeme kuruluşları arasında yer almanın yanında başarılı markalar ile işbirliği içindedir. PayTR ödeme sistemleri kurulu bir mağazaya tüketiciler güvenmektedir. Siz de PayTR tercihi ile Shopify mağazanızın güvenilirliğini artırabilirsiniz.

Shopify’da site kurmak kolaydır. Herhangi bir deneyime ya da kodlama bilgisine sahip olmadan Shopify’da mağaza açabilir ve mağaza ayarlarınızı yapılandırarak ürünlerinizin satışı için mağazanızı yayına alabilirsiniz.

Shopify’da mağaza açmak için aylık planlar bulunmaktadır. Ayda 29 dolardan başlayan paketlerden seçim yaparak Shopify’da e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

Shopify’da aylık 29 dolardan başlayan dört farklı paket seçeneği bulunmaktadır. Bu paketleri seçmeden önce 14 günlük ücretsiz deneme sürümünü kullanabilir, mağaza hacminize ve ihtiyacınıza uygun Shopify planını seçerek maliyetinizi optimize edebilirsiniz.

Shopify’da satışı yapılacak ürünler için bir sınırlama getirmek doğru değildir. Hediyelik eşyadan teknolojiye, oyuncaktan eğitimlere varana dek her türlü ürün veya hizmet satışını Shopify mağazanızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Shopify için şirket kurma zorunluluğu ülkemiz prosedürlerine göre değerlendirilmelidir. Ülkemizde faturalı satış yapmak için şahıs ya da sermaye şirketi kurmak gereklidir.

Shopify’da aylık abonelik ücretine göre komisyon ücretleri alınır. Shopify’da komisyon oranı aylık abonelik ücretinin %20’sine karşılık gelmektedir.

Shoipfy’da dropshipping modeli ile satış yapmak için 14 günlük ücretsiz deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Süre sonunda ise stoksuz satış yolu ile e-ticarete devam etmek istediğinizde aylık 29 dolardan başlayan Shopify paketlerinden herhangi birisini satın alabilirsiniz.

Shopify’da alan adı satın alım desteği verilir. Bununla birlikte mevcut alan adınızı mağaza yöneticisini kullanarak Shopify’a bağlayabilirsiniz.

Shopify’da dört farklı paket seçeneği bulunmaktadır. Temel Shopify paketi aylık fiyatı 29 dolar, Shopify aylık paket fiyatı 79 dolar, gelişmiş Shopify aylık paket fiyatı 299 dolar ve ShopifyPlus aylık paket fiyatı 2.000 dolardır.

Shopify’da ödeme almak için iki şeye ihtiyacınız bulunmaktadır. Resmi şirketiniz varsa ve sanal POS altyapınızı entegre ettiyseniz Shopify’da ödeme alabilirsiniz.

Shopify Payments, sadece belirli ülkelerde desteklenmektedir. Desteklenen 19 ülke içerisinde Türkiye bulunmamaktadır.

Shopify Payments 19 ülkede kullanılmaktadır. Shopify Payments Avustralya, ABD, Kanada, Fransa, Avusturya, Japonya, İtalya, Hollanda, Danimarka, Belçika, Birleşik Krallık, İspanya, İrlanda, Hong Kong, Finlandiya, Almanya, Yeni Zellanda, Singapur ve İsveç’te kullanılabilir.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir